2024. április 26. - Ervin

A parlamenti pártoknek ne is kelljen ajánlószelvényt gyűjteni?

A parlamenti pártoknak ne kelljen ajánlószelvényeket gyűjteniük. Ezt a Magyar Demokrata Fórum színeiben Sopronban induló Nagy Tamás, az MDF megyei elnöke vetette fel keddi sajtótájékoztatóján.
2010. február 16. kedd 17:48 - HírExtra
Véleménye szerint az új összetételű parlamentnek kellene majd döntenie a kérdésben, a rendelkezésnek pedig először a következő választások jelöltkiválasztásában kellene érvényesülnie.

Mint mondta, amelyik párt bejutott a törvényhozásba, az ezzel már bebizonyította, hogy "komoly politikai szervezet". Ha nekik nem írnák elő a választókerületenként 750 érvényes szelvény leadását, akkor nem fenyegetne annak a veszélye, hogy begyűjtik riválisaik elől a cédulákat.

Két évtizede, a választási rendszer kialakításakor nem számoltak azzal, hogy a nagypártok esetleg túlgyűjtenek, ezzel akár azt is befolyásolva, hogy a kisebb politikai erők közül melyek tudnak majd elindulni a választáson - ismertette.

Hozzátette: az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatják, hogy kézbesítőktől vagy levélszekrények felfeszítésével lopnak cédulákat, amelyeket aztán pénzért adnak-vesznek, valóságos iparágat alakítva ki ezzel.

Nagy Tamás szerint a Fidesz azon célkitűzése, hogy 2 millió ajánlást gyűjt, "2 millió nyílt szavazatot" jelent. Közölte azt is: pártja vezetői nem csak helyi és megyei, de országos szinten is támogattáka felvetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását