2024. május 16. - Mózes, Botond

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Péntekig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat az alapfokú oktatási intézményekben, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy több iskolát és több tanulmányi területet jelöljenek meg a diákok és szüleik.
2010. február 15. hétfő 11:02 - HírExtra
A szülői szervezet hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt tanácsolja, hogy ne csak egy iskolát jelöljenek meg a tanulói adatlapon, hanem hármat-négyet, de akár ötöt-tízet is, és egy iskolán belül több tanulmányi területet is.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy március 18-19. között módosíthatják elképzelésüket, hogy melyik középfokú iskolát vagy az iskolán belül melyik tanulmányi terület választanák inkább. Ugyanakkor csak azok között az iskolák, illetve tanulmányi területek között választhatnak, amelyeket már beírtak a tanulói adatlapra. Újabb intézményt ekkor már nem lehet megjelölni.

Az MSZOE azt javasolja a szülőknek és diákoknak, nézzék meg, hogy az iskola önkormányzati, egyházi, alapítványi vagy magániskola, sokan ugyanis csak a beiratkozásnál jönnek rá, hogy milyen iskolát választottak. Nézzék meg az iskola házirendjét is, mennyire védi a tanulók jogait, és tartalmaznak-e olyan előírásokat, amelyeket ráerőltethetnek a gyermekekre - tanácsolták.

Riadalomra akkor sincs ok, ha a gyermeket az első fordulóban nem veszik fel sehová, mert május 3-tól augusztus 31-ig bármelyik iskolába jelentkezhetnek, ahol van hely - írták.
Középfokú intézménybe minden 8. évfolyamra járó tanuló köteles jelentkezni a jogszabályban előírt felvételi eljárás keretében, akkor is, ha bukásra állt félévben.
A közoktatási törvény ez év májusi módosítása után ismét lehetőség van arra, hogy a következő, 2010-2011-es tanévben az általános iskola sikeres befejezése után a 14 éves tanulók is közvetlenül lépjenek be a szakképzésbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását