2024. április 29. - Péter

Veszélyes útviszonyok: két mellékút járhatatlan Zala megyében

Jegesedés és hóátfúvások miatt járhatatlanok az összekötő utak Tófej és Söjtör, valamint Nemesnép és Baglad között - tájékoztatta Magyar Közút Zrt. észak-dunántúli regionális főmérnökségének ügyeletese péntek délelőtt az MTI-t.
2010. február 12. péntek 11:15 - HírExtra
A közútkezelő dolgozói próbálják az utakon feltörni a jeget, de csak nagyon lassan haladnak a munkával. A megye északi területén a mellékutak burkolata havas, ha felerősödik a szél, további hóátfuvásokra lehet számítani.

Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési igazgatójának tájékoztatása szerint az autóbuszok valamennyi Zala megyei településre el tudnak jutni, de a távolsági járatokon 10-20 perces késésekre kell számítani.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete közölte, hogy Csatár környékén egy félig az árokba csúszott kamion, Csapinál, a régi 7-es főúton pedig egy elakadt hókotró műszaki mentése folyik.

Hajnal óta nyolc helyszínen végeztek árokba csúszott, elakadt kamionok, személygépkocsik miatt műszaki mentését, tegnap pedig 28 helyre riasztották a katasztrófavédelmet.
Az ügyeletes hozzátette: Nagykanizsán a közlekedésre veszélyt jelentő jégcsapokat távolítanak el Bólyai János Általános iskola épületéről, Zalaegerszegen pedig egy többemeletes épület tetejéről hócsuszamlás miatt kellett nagyobb mennyiségű havat eltávolítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását