2024. április 26. - Ervin

Szívműtéten esett át Bill Clinton

Bill Clinton volt amerikai elnököt csütörtökön mellkasi fájdalommal kórházba szállították New Yorkban, szívműtéten esett át. A New York-i Presbiteriánus Kórházba került, ahol egyik szívkoszorúerében két értágító sztentet helyeztek el - közölte Douglas Band az exelnök tanácsadója.
2010. február 12. péntek 10:00 - HírExtra
Clinton jó hangulatban van és folytatja munkáját alapítványánál, valamint a haiti segélyezésben - olvasható a tanácsadó közleményében. A CNN hírtelevízió tudósítása szerint a manhattani kórházban mellette volt lánya, Chelsea. Felesége, Hillary Clinton külügyminiszter pedig elindult Washingtonból New Yorkba.

Az ABC News nem zárta ki, hogy Clinton lemondja ázsiai útját; a tervek szerint pénteken indul Katarba és Szaúd-Arábiába.

A CNN megjegyezte, hogy a 63 éves exelnök a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátoraként a napokban járt a karibi országban, ahol a katasztrofális földrengés óta "súlyos körülmények" uralkodnak. A hírtévé hozzátette, "Clinton éjjeli bagoly, keveset alszik".

Bill Clintonon 2004-ben - miután mellkasi fájdalmakat érzett és légzési nehézségekkel küzdött - sikeres szívkoszorúér-áthidaló műtétet hajtottak végre; akkor négyszeres bypass operáción esett át, négy elzáródott artériát szabadítottak fel. Komplikációk miatt néhány hónappal később újra megműtötték.

Clinton 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok elnöke. A The Washington Post azt írta, hogy Clinton családjában már többen szenvedtek szívbetegségben, ezenkívül az exelnöknek magas a koleszterinszintje és vérnyomása, mindezek a kockázati tényezők hajlamossá teszik szívrohamra. Korábban szeretett szivarozni, elnöksége idején pedig közismert volt róla, hogy kedveli a hamburgert és a gyorséttermi ételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását