2024. április 28. - Valéria

Megrovást érő doppingvétség

Doppingvétséget követett el, ezzel együtt részt vehet a vancouveri téli olimpián Szvetlana Tyerentyeva orosz jégkorongozó.
2010. február 12. péntek 10:20 - HírExtra
A sportolónőt február 6-án ellenőrizték, és szervezetében
egy gyenge stimuláló - tuaminoheptane - nyomaira bukkantak. A szer alkalmazása versenyen tilos, egyébként nem, így a pozitív teszteredmény ezúttal csak megrovást vont maga után.

Tyerentyeva a fegyelmi bizottság előtti, szerdai meghallgatásán elismerte, hogy náthájára Rinofluimucil nevű orrsprayt használt, s mint kiderült, ez tartalmazta a részben tiltott összetevőt.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke az eset kapcsán úgy fogalmazott, hogy a fegyelmi testület megállapította a doppingszabályzat megsértését, a körülményekre tekintettel azonban csupán elmarasztalást fogalmazott meg. Az illetékes bizottság azt is figyelembe vette, hogy a jégkorongozó abbahagyta a spray használatát, amint kiderült, hogy az tiltó listán szereplő szert is tartalmaz, továbbá azt, hogy hosszú pályafutása során - már négy világbajnokságon vett részt - ez volt az első vétsége. Az fb annak ismeretében hozta meg döntését, hogy a stimuláló hatása jóval az első mérkőzés előtt megszűnik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását