2024. április 27. - Zita

Plágiummal vádolják a 17 éves leányzót

Plágiummal vádolják Németországban az irodalmi életbe üstökösként berobbant tinédzser korú Helena Hegemann elsőkönyves szerzőt.
2010. február 9. kedd 16:40 - HírExtra
"Eredetiség nem létezik, csak hitelesség. Amit teszünk, élményeink, olvasmányaink, útravalónk és álmaink összegzése" - fogalmazott az ügy kapcsán a mindössze 17 éves író, akinek Axolotl Roadkill című könyvét előzőleg a Die Zeit című lap "irodalmi gömbvillámként" méltatta. A tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung pedig korábban úgy fogalmazott, hogy régóta nem volt példa ilyen erős német regénybemutatkozásra.

Helene Hegemannt azonban most Deef Pirmasens blogger azzal vádolja, hogy teljes szakaszokat vett át egy tavaly megjelent könyvből, amelynek szerzőjét egyelőre még nem nevezték meg. A tinédzser lány beismerte, hogy "teljesen meggondolatlan és önző volt", mert nem említett meg mindenkit, akinek gondolatai és leírt sorai segítették könyvének létrejöttét. "Tartalmilag azonban mind viselkedésemet, mind pedig munkamódszeremet teljesen legitimnek találom" - fűzte hozzá Hegemann kiadóján keresztül közzétett közleményében.

A sértett írót - akinek könyve Airen álnéven jelent meg - képviselő kiadó kedden jelezte: készek megegyezni az ügyben. "Nem akarjuk tönkretenni a könyv hírét, de ha valaki másoktól vesz át, meg kell jelölnie forrását vagy legalább előzőleg egyeztetnie kell vele" - hangsúlyozta a Sukultur kiadó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását