2024. április 20. - Tivadar

Minden magyar doppingtesztje negatív

Valamennyi magyar induló doppingellenőrzése negatív eredménnyel zárult - közölte kedden az MTI-vel a pénteken kezdődő, vancouveri téli olimpiával kapcsolatban a sportot felügyelő Önkormányzati Minisztérium.
2010. február 9. kedd 16:23 - HírExtra
Az ÖM közleménye szerint a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület arról tájékoztatta a tárcát, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) a kiutazást megelőzően valamennyi versenyző doppingellenőrzését elvégezte.

A 16 fős küldöttség tagjait összesen 63 alkalommal keresték fel a MACS ellenőrei - a doppingellenőrzések költségeit 41 esetben az ÖM, 21 alkalommal pedig a Magyar Olimpiai Bizottság finanszírozta, további egy esetben szövetségi megrendelés alapján végezték el a vizsgálatot.

A válogatott kerettagok a felkészülés során a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingellenes szabályairól és a tiltó listán szereplő szerekről és módszerekről is tájékoztatást kaptak a MACS-tól - hangsúlyozta a minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását