2024. március 29. - Auguszta

Mit jósolnak a csillagok Obamának?

Barack Obama amerikai elnöknek kritikus, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak erőt próbáló, a piacok számára pedig nyugtalan lesz a tigris éve, amely a kínai horoszkóp szerint vasárnap kezdődik.
2010. február 9. kedd 16:20 - HírExtra
Az új holdév a hozzáértők szerint a fémmel, a fával, a villámmal és a tűzzel mutat szoros kapcsolatot, ezek közül a fém a jogos cselekvést, a villám és a tűz a levegőhöz kapcsolódó dolgokat szimbolizálja, a fa pedig a tüzet táplálja. Ezzel meg is van a receptje a geopolitikai feszültségeknek és a drasztikus piaci mozgásoknak - mutattak rá a jövőt a dátumok és klasszikus kínai szövegek révén megjósoló fengsujiskola szakértői.

"Az emberek megpróbálnak majd erőt mutatni és segíteni a gyengébbeken. Megpróbálnak segíteni testvéreiken, és azokon a barátokon, akiknek rosszul megy soruk. Ez az év ugyanis erőszakosabb lesz" - mondta Raymond Lo hongkongi fengsujszakember, aki emlékeztetett: a tigris éve legutóbb 1950-ben, a koreai háború kitörésekor állt kapcsolatban a fémmel. Az újév tüzeket és robbanásokat hozhat, Irán és Észak-Korea pedig fokozhatja nukleáris törekvéseit.

Lo egyik hongkongi kollégája, Csou Hon-ming a terrortámadások számának emelkedését jövendölte, míg egy malajziai szakember földrengések, vulkánkitörések és a fémmel kapcsolatos balesetekre - például autóbalesetekre, fegyveres rablásokra és ipari katasztrófákra - figyelmeztetett.

A jóslatok szerint a piacokra nyugtalan, zűrzavaros év vár, de a válságból kifelé vezető út eredményeket is hoz majd. A tőzsdék éles emelkedésekre és drámai zuhanásokra számíthatnak, a befektetőknek így mozgalmas évük lesz. "Mindig tűzoltóüzemmódban és lépéskényszerben lesznek. Mint amikor egy tigris mustrálja az embert. Észnél kell lenniük" - magyarázta Csou Hon-ming.
Idén a majom jegyében születettek számíthatnak a legtöbb konfliktusra - derült ki az előrejelzésekből. A világpolitika színpadán Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a legjelesebb majomjegyű politikus, ő sok bajra számíthat a tigris évében - mondta Raymond Lo. Szintén a majom jegyének szülöttje Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök is, akinek ez évi sorsáról azonban egyelőre nem sokat tudni.

Eltérő jóslatok szólnak Barack Obama elnök évéről, Lo szerint az amerikai vezető magasan szárnyal majd, és rámenősebben próbálja meg érvényesíteni terveit, nehezebb dolga csak a külpolitika terén lesz.

Yap Bo Chu malajziai szakember ugyanakkor a tigris éve fordulópont lesz Obama számára. "Piszkosul nehéz éve lesz, de ha túléli, terminusának hátralévő része problémamentes lehet. Ez a kritikus év" - fejtegette Yap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását