2024. május 20. - Bernát, Felícia

Steiner: Demszky menekül a felelősségtől

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint Demszky Gábor főpolgármester menekül a felelősség alól, miközben a politikai és jogi felellősége is van a rendőrségi vizsgálat tárgyát képező folyamatokban.
2010. február 8. hétfő 19:40 - HírExtra
Steiner Pál hétfőn az MTI-nek Demszky Gábor sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta: "a főpolgármester úr teljes emlékezetkihagyásban szenved".

Antal Attila vezérigazgatói kinevezését Demszky Gábor teljes mértékben támogatta, a Fővárosi Közgyűlés szinte teljes konszenzussal, azaz a Fidesz támogatásával szavazta meg - közölte a szocialista politikus.

Steiner Pál erős túlzásnak tartotta a főpolgármester azon állítását, hogy Antal Attila kinevezését hibának tartja és neki tulajdonképpen nem volt köze hozzá.

A frakcióvezető a közgyűlés és a bizottságok közötti hatásköri megosztásról azt mondta, hogy ez a főpolgármesternek és Mesterházy Ernő főtanácsadónak volt a javaslata, amit az MSZP elfogadott.

Steiner Pál elmondta, megérti, hogy Demszky Gábor kiállt Mesterházy Ernő mellett, mert közvetlen munkatársa volt.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy a főpolgármester menekül a felelősség alól. Szó sem volt olyan ügyekről, amelyeket sajtótájékoztatóján említett - fűzte hozzá Steiner Pál, aki azt mondta, nem is nagyon érti, hogy Demszky Gábor miért ecsetelte olyan hosszan az MSZP belső viszonyait.

A frakcióvezető közölte: Demszky Gábor Hagyó Miklóst jelölte főpolgármester-helyettesnek, a közgyűlés pedig nagy többséggel választotta meg. Megjegyezte: a főpolgármester Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelölését nem fogadta el, ami miatt hosszabb és komolyabb koalíciós feszültség is volt.

A főpolgármesternek megvan a politikai felelőssége, és mint szolgálati felettes megvan a jogi felelőssége is a jelenleg vizsgálat tárgyát képező folyamatok kialakulásában - hangsúlyozta.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján kiállt korábbi főtanácsadója, Mesterházy Ernő mellett, és azt mondta: biztos abban, hogy személyes munkatársa nem érintett a BKV-val kapcsolatos botrányos ügyekben.

Elismerte, hogy korábban a városvezetés és személyesen ő is több hibát elkövetett a BKV felügyeletével összefüggésben.

Közölte: hiba volt, hogy 2007 elején több fontos, a fővárosi céget is érintő döntési hatáskört a közgyűlési bizottságokhoz delegáltak, és hiba volt az is, hogy Antal Attilát elfogadta a BKV vezérigazgatójának, ahelyett, hogy a posztra nemzetközi pályázatot írtak volna ki.

Demszky Gábor kitért arra: van felelőssége abban, hogy a kormány és a főváros közötti politikai játszma kereteit elfogadta; azt, hogy "húsz éven át politikai alkuk döntöttek arról, mennyi pénzt kap a cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását