2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Felfüggesztették az állatkínzó börtönbüntetését

A másodfokú bíróság letöltendőről felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az emeletről dobta ki a kutyáját - tudatta a NOÉ Állatotthon Alapítvány az MTI-vel hétfőn.
2010. február 8. hétfő 12:09 - HírExtra
Budapesten 2008 karácsony szentestéjén egy férfi kidobta 15 éves ír szetter kutyáját az első emeleti gangról, majd a súlyosan megsérült állatot kivonszolta a közeli parkba, hogy ott a hidegben pusztuljon el - olvasható a civilszervezet közleményében.

Járókelők azonban orvoshoz vitték a szerencsétlen állatot, ahol kiderült, hogy több komoly, feltehetően bántalmazásból eredő sérülés nyomait is hordozza. A kutyát végül sikerült megmenteni - közölték.

Az állatvédők bírósághoz fordultak, ahol első fokon 2009. május 28-án állatkínzás miatt Magyarországon először, letöltendő öthónapos fogházbüntetést szabtak ki.

A vádlott fellebbezése nyomán azonban a másodfokú bíróság január 12-én a korábban kiszabott letöltendő fogházbüntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette.
Az enyhítés indoklása szerint az időközben bekövetkezett körülményeket vette figyelembe a bíróság, mely szerint a vádlott orvosi kezelések - elvonókúra - alatt áll. Valamint arra az általános büntetéskiszabási gyakorlatra, hogy állatkínzásért nem szoktak letöltendő büntetést kiszabni - közölte a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását