2024. április 23. - Béla

Nógrádi László függetlenként indul Zalában

Független jelöltként indul az országgyűlési választásokon Zala megye 4-es számú választókerületében Nógrádi László, aki tizenkét éve a Fidesz-KDNP parlamenti képviselője, nyolc esztendeje pedig Lenti polgármestere.
2010. február 5. péntek 20:52 - HírExtra
Nógrádi László az MTI-nek pénteken elmondta, hogy döntése előtt sok szempontot mérlegelt, "többek között a jelölés során máig is tisztázatlan körülményeket". Felvetődött benne az a kérdés is: szabad-e hagyni, hogy budapesti emberek, kisvárosi "politikai hangadók" fondorlatos módon tologatva bábuikat a sakktáblán, döntsenek el fontos játszmákat, és kézben tartva emberi sorsokat tereljék rendre az eseményeket számukra kedvező mederbe".

A "bábu szerepét nem tudom, és nem is akarom felvállalni" - fogalmazott a politikus.
Közlése szerint az elmúlt hetekben megbizonyosodott arról, hogy nem volt hiábavaló az a tizenkét év, amelyet zalai országgyűlési képviselőként, illetve miniszterként dolgozott. "Az itt élők szeretete, bizalma és hite láttán, közösségek és magánszemélyek kérésére" döntött úgy, hogy a soron következő országgyűlési választásokon független képviselőként indul.
Nógrádi László 1998 óta parlamenti képviselő Lenti-Letenye térségében, ahol mindhárom ciklusban egyéni mandátumot nyert a Fidesz-KDNP színeiben. Az Orbán-kormány idején, 2000-ben közlekedési és vízügyi miniszter volt. Szintén a pártkoalíció támogatásával 2002 óta Lenti polgármestere is egyben.

Képviselő-jelöltségéről még tavaly ősszel bontakozott ki vita az alapszervezetek között, mert a lenti-letenyei választókerületben helyette néhányan Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét látták volna szívesen a körzet jelöltjeként. A Fidesz végül úgy döntött, hogy Pintér Lászlót, a Zala megyei közgyűlés jelenlegi alelnökét indítja a 4-es számú választókerületben.

Gyutai Csaba, a párt megyei elnöke a zalai jelöltek január végi bemutatásakor úgy fogalmazott: Nógrádi Lászlót "meg fogja találni a számára testreszabott feladat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását