2024. május 5. - Györgyi

Egy ötös van a lottón

Egy öttalálatos van a lottón, nyereménye 2 milliárd 356 millió 386 ezer forint - közölte szombaton este Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója az MTI-vel a sorsolást követően.Hangsúlyozta: a nyertesnek 90 napja van arra, hogy az úgynev
2008. január 20. vasárnap 08:14 - Hírextra

Ennél több részletet egyelőre nem tudott mondani, így azt sem, hol adták fel a nyertes szelvényt.
Ez minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye Magyarországon. Az eddigi második legnagyobb nyereményt 2002-ben érte el egy fogadó, aki akkor 2 milliárd 971 millió forintot nyert. A rekordnyereményt 2003-ban vitték haza, 5 milliárd 92 millió forintot.

Somorai László közölte, a jövő heti főnyeremény 270 millió forint lesz az ötöslottón.
Az MTI kérdésére kitért arra, ezen a héten hét és fél millió szelvényt, illetve játékot adtak fel az emberek, ez szinte ugyanannyi, mint a múlt héten. Hárommillió játékot a nap folyamán kezdeményeztek - jegyezte meg Somorai László.

A távirati iroda tudósítóinak tapasztalatai szerint a határon túlról is szép számban jöttek át Magyarországra lottózni.

Ötven százalékkal nőtt az elmúlt napokban a forgalom a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely egyik lottózójában, az állandó játékosok mellett ilyenkor olyanok is jönnek, akik máskor nem szoktak - mondta az MTI-nek szombaton Vad Istvánné, az üzlet vezetője.

Hozzátette: nem mindig tudják, hogy a határ túloldaláról érkezett-e a játékos, hisz a legtöbb esetben magyarul érdeklődnek, de a tapasztalatok azt mutatják, ilyenkor sokan átjönnek Szlovákiából lottózni.
Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a schengeni csatlakozás óta Magyarország és Szlovákia között a határon nincs útlevélkezelő állomány. A korábbi tapasztalatok alapján azonban szinte bizonyos, hogy mivel már akadálytalanul közlekedhetnek az állampolgárok, akár egy földúton is átbiciklizhet valaki, hogy szerencsét próbáljon, és kitöltsön egy szelvényt Magyarországon.

Szlovákia magyarlakta térségéből, Csallóköz településeiről, Győr és Mosonmagyaróvár környékére járnak át a lottózók, az ausztriai Burgenlandból pedig a közeli Sopron lottóirodáit keresik fel a játékosok a nagy nyeremény reményében.

Általánosnak mondható, egyáltalán nem megy ritkaságszámba a határon túli játékosok részvétele a lottózásban, de a vásárlási kedv természetesen megnő, ha magas a nyeremény összege - mondta az MTI-nek Kozma Gábor, a Szerencsejáték Zrt. győri területi képviselője. Ez érzékelhető volt a szombati forgalomban - tette hozzá.

Ugyanakkor az ukrán és a román határ mentén nem volt tapasztalható az, hogy sokan jöttek volna át a szomszédos országból kipróbálni szerencséjüket Magyarországon.

Az első öttalálatos szelvényt 1957-ben, a 6. játékhéten találták, a szerencsés nyertes akkor 855 ezer forinttal - az akkori magyarországi viszonyok között rendkívül sok pénzzel - lett gazdagabb. Az első egymilliárd forintot meghaladó öttalálatos nyereményt 1999-ben fizették ki.

A mostani hét és fél millió játékkal szemben 1990-ben, a 20. játékhéten 21 millió szelvényt töltöttek ki a nagy nyereményben reménykedők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását