2024. március 29. - Auguszta

Térfigyelőkkel a biztonságért

További 73 térfigyelő kamerát szerelnek föl Makón, ahol jelenleg 7 ilyen berendezés működik; a beruházást saját forrásból valósítja meg a Maros-parti város önkormányzata.
2010. február 3. szerda 07:15 - HírExtra
A kamerákat a város frekventált és a bűnözés szempontjából különösen fertőzött területein helyezik el, a felvételeket pedig a rendőrkapitányságon kialakított központban figyelik, így a rendszer hatékony bűnmegelőzési és felderítési eszközként működhet majd - mondta Sarnyai Tibor, az önkormányzat sajtóreferense. A beruházásra bruttó 87 millió forintot költ a város, a tavaly elindított Biztonságos Makó Program keretében.

A település 2009-es és idei költségvetéséből is 50-50 millió forintot különített el a komplex bűnmegelőzési és közbiztonsági programra. A helyi rendőrséggel és a megyei főkapitányság bűnmegelőzési osztályával közösen életre hívott kezdeményezés részeként önkormányzati támogatással belépésjelző készülékekhez juthattak a makóiak, kerékpár-regisztrációs program indult a városban, felvilágosító kiadványok készültek és rendezvényeket szerveztek.

A kamerák felszerelését a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott, szegedi székhelyű Távcom Informatikai Kft. végzi el február végéig. A cég integrálja a már ma is működő kamerákat, kiépíti az adatátviteli hálózatot, valamint kialakítja a térfigyelő rendszer központját a makói rendőrkapitányságon. A rendszert - az önkormányzat anyagi támogatásával - a rendőrség működteti majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását