2024. március 29. - Auguszta

Rendőrség: nincsenek meg a tatárszentgyörgyi gyilkosok

Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóértesülések, hogy egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-án történt kettős gyilkossággal - tudta meg az MTI rendőri vezetőktől pénteken.
2009. március 20. péntek 12:43 - HírExtra
Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedd este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefügg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal.

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr". A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak".

A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak.A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László az MTI megkeresésére péntek reggel úgy fogalmazott: nem kommentálja a lapok találgatásait.

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek péntek délben azt mondta: nincs olyan információjuk, amely szerint összefüggés lenne a jászjákóhalmi elfogás, és a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság között. Hozzátette, a február 23-ra virradóra, romák sérelmére elkövetett támadásban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, míg a keddi elfogásban a megyei rendőrség bűnügyi osztálya folytat eljárást.

A Szolnok megyei rendőrségi sajtóreferens az MTI-nek azt is elmondta, a kedden elfogott férfiak szabadlábon védekeznek, és a vizsgálat kiterjed arra is, hogy korábban követtek-e el bármilyen bűncselekményt.Rendőri vezetőktől az MTI pénteken úgy értesült: minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az öt elfogott férfi roma származású.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását