2024. április 26. - Ervin

Pályázaton keresik a tavasz legjobb nyitóbuliját

Civil szervezetek pályázhatnak programjaikkal február 22-ig az idei Urbitális Majálisra.
2010. február 3. szerda 17:40 - HírExtra
A májusi NagyVárosFesztiválra városi civil szervezetek vagy ad hoc szerveződések jelentkezhetnek bármilyen közösségteremtő kulturális, építészeti vagy környezetvédelmi programmal. A megvalósult rendezvények közül - az online szavazatok és a zsűri ajánlása alapján - a legjobbnak választott pályamű félmilliós fődíjban részesül.

Az érdeklődők május 1. és 31. között Budapesten megvalósuló, már megtervezett vagy tervezés alatt álló programmal is pályázhatnak a www.urbitalis.hu oldalon - közölte a felhívás kommunikációjával megbízott cég szerdán az MTI-vel.

A 2009-es Urbitális Majális közel 100 programjára több mint 50 ezer látogató volt kíváncsi. A programok között szerepelt gerillakertészkedés, alternatív városi és dunai túra, vízi critical mass (kritikus tömeg) és számos színes közösségi program.

A 2008 óta létező programsorozat idén a Légy része te is! szlogennel jelentkezik. A szervezők szerint a rendezvény jó lehetőséget nyújt arra, hogy civil szervezetek és egyéb társaságok megmutassák: milyennek látják, hogyan használják, mit szeretnek benne és mit adnának hozzá Budapesthez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását