2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Súlyos Honvéd-vereség

Öt góllal kikapott a Honvéd férfi vízilabdacsapata a horvát Jug Dubrovnik otthonában az Euroliga főtáblás csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.
2008. január 19. szombat 20:01 - Hírextra

Eredmény:

Euroliga, főtábla, C csoport, 4. forduló:
Jug Dubrovnik (horvát) - Domino-Honvéd 10-5 (3-1, 3-1, 4-1, 0-2)
a magyar góldobók: Vindisch 2, Fodor, Székely, Vári 1-1

A körmérkőzéses sorozat egyértelműen legnehezebb mérkőzése várt a Kőér utcai alakulatra a dubrovnikiak tavalyelőtt Euroliga-nyertes, tavaly másodikként végzett együttesének otthonában, ahol a Kovács István legénységét féltő hangoknak lett igazuk.

Az elején még csak kölcsönösen elrontott helyzetek jellemezték a játékot, utána azonban beindultak a szokásosan rendkívül harsány szurkolótábor hajtotta horvátok, akik elhúztak 3-0-ra, de Vindisch Ferenc szépítőgólja még tartotta a lelket a magyarokban.

A folytatás hasonlóra sikeredett: Jug-gólok itt, kimaradt lehetősek ott, e játékrészben egyedül Fodor Rajmund talált be (5-2), ám a túloldalról megint háromszor mattolták Gergely Istvánt, aki pedig így is több bravúrt bemutatott a kapuban.

A félidős pihenés sem használt: 8-2-nél tudott szépíteni Székely Bulcsú ügyes megúszás végén, a befejező nyolc percre pedig 10-3-as, nyomasztó horvát vezetésnél fordultak rá a csapatok. Ennél fogva a meccs zárószakaszára már csak annyi feladata maradt a Honvédnak, hogy elkerülje a megszégyenítő vereséget.

A kudarcmentés szellemében előbb Vindisch, majd Vári Attila vette be a hazai kaput (10-5), de több gól már nem esett, így "csak" súlyos, és nem kiütéses Honvéd-vereség lett a vége.

később:
TEVA-VasasPlaket - Ethnikosz (görög) 20:15 ó


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását