2024. április 20. - Tivadar

Enyhíti a krónikus fájdalmat az immunkezelés

Az immunrendszer kezelése jelentősen enyhíti a végtagsérülés vagy amputáció miatt kialakult krónikus fájdalmat; a megállapítás megváltoztathatja a fájdalomcsillapítás eddigi módját - közölték brit kutatók hétfőn.
2010. február 2. kedd 11:35 - HírExtra
A Liverpooli Egyetem orvosai úgy találták, hogy egy dózis intravénás immunoglobulin (IVIG) nagymértékben csökkentette a fájdalmat a vizsgálatban részt vevő, krónikus fájdalommal élő páciensek mintegy felénél.

"A felfedezés várhatóan hatással lesz más, megmagyarázhatatlan krónikus fájdalmak kezelésére is" - mondta Andreas Goebel kutatásvezető.
Az emberi antitesteket tartalmazó IVIG-et az immunrendszer betegségeinél és a leukémia egyes formáinál alkalmazzák. A szer kiegyenlíti az immunrendszer működését, erősíti a gyenge választ, enyhíti a túlműködést.

Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban most közzétett kutatás során egy dózis IVIG-infúziót kapott 13, fájdalomszindrómával élő ember, akik közel felének jelentősen enyhült fájdalma, és ez a hatás átlagosan öt hétig eltartott, mellékhatást pedig alig tapasztaltak.

A későbbiekben esetleg otthonukban is megkaphatják a szert a rászorulók, illetve más eredetű fájdalmaknál is kipróbálják alkalmazását a kutatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását