2024. május 3. - Tímea, Irma

Élhetőbb Üllői út a cél

Párbeszéd kezdődik az Üllői út revitalizációjáról. Ennek célja, hogy a főváros, valamint az összes érintett kerület, a lakosság és a vállalkozók bevonásával közös gondolkodás induljon el, amelynek eredményeként megújulhat Budapest egyik leghosszabb és legforgalmasabb sugárútja.
2010. február 2. kedd 10:05 - HírExtra
Az Üllői út 15 kilométer hosszan szeli keresztül a fővárost, mégis mind külalakjában, mind funkcióiban méltatlan szerepet tölt be Budapest életében. Cél ennek a tarthatatlan helyzetnek a megváltoztatása, és ezen városrész gazdasági és esztétikai szempontból is értékesebbé tétele. J

áki Monika, a REevolutio Consulting vezető tanácsadója elmondta, jelen kezdeményezést megelőzően közel egy évvel ezelőtt konferenciát tartottak a szakemberekkel és fejlesztőkkel az Üllői út jövője témájában. „Az azóta eltelt időszak alatt cégünk azon dolgozott, hogy létrejöjjön azon egységes politikai, és szakmai akarat, amely alapján az Üllői út revitalizációjában elindulhat az operatív lépésekből álló előkészítő munka, a projekt társadalmasítása.”

Ikvai Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Beleznay Éva mb. főépítész vállalták a főváros oldaláról a projektben való közreműködést. Az együttműködésre vonatkozó terveket a XVIII. kerület és Főváros között megkötendő szándéknyilatkozat és a főváros, valamint kerületi vezetők között aláírandó szándéknyilatkozat szentesítik. A REevolutio Consulting megkereste az érintett kerületek önkormányzatait, a helyi polgármesterek üdvözölték a kezdeményezést és mind politikai, mind szakmai szinten csatlakoznak a közös munkához.

A településfejlesztési tanácsadócég szakemberei úgy vélekednek, Budapest egyik legjelentősebb útjának megújítása csak az érintett lakók, vállalkozók bevonásával, a kerületek és a Főváros közötti összefogás kialakításával lehet hosszú távon működőképes és hatékony.

Az Üllői út méltatlan jelenét megváltoztató szakmai munka első lépéseként a XVIII. kerületi önkormányzat és a REevolutio Consulting idén januárban fórumot szervezett a kerület témában érintett vállalkozói számára. Ezen az eseményen a közös gondolkodás megindítása, valamint a gazdasági szereplők szándékának megismerése volt a cél. Az érintettek több zöldre, élhető terekre, átgondoltabb közlekedési struktúrára vágynak a város egyik legforgalmasabb útján. Szeretnék, ha a terület olyan arculatot, szolgáltatásokat nyújtana, amely megállítaná, odacsalogatná az embereket. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a kisebb üzletek a nagy bevásárlóközpontokkal szemben csak közös gondolkodással és egyedi kezdeményezésekkel tudják felvenni a versenyt.

A REevolutio Consulting úgy tapasztalja, hogy az érintett önkormányzatok és a lakosság is nyitottak a közös munkára, így érdemben is megkezdődhet az Üllői út újragondolása.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását