2024. május 18. - Erik, Alexandra

Népszava: Fidesz-kampánydal készül?

Magasba emelkednek a zászlók, újra miénk lesz a haza - a Népszava szerint ez az üzenete annak a dalnak, amelyet a Himnusz, a Szózat, valamint a Nemzeti dal ihletett, és jó esélye van arra, hogy a Fidesz kampányindulója legyen.
2010. február 1. hétfő 08:35 - HírExtra
A Népszava hétfői száma szerint a szerzeményt Orbán Viktor rendelte meg a zeneiparban is tevékenykedő Szentkuti Lászlótól, a Siemens vezetőjétől, és a mű - egyes információk szerint Demjén Ferenc előadásában - várhatóan a Fidesz hivatalos kampánynyitóján, a március 15-i nagygyűlésen lesz hallható.

A napilap információi szerint a mű már tavaly év végén elkészült, és várhatóan lesz belőle videoklip is - mindez a magyar Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójának aktív közreműködésével. Szentkuti még decemberben többeknek bemutatta a hangfelvételt, amelyen a korábbi Megasztár-résztvevő Mujahid Zoltán énekel. A Népszava forrásai szerint Szentkuti azt állította, hogy Orbán Viktor megbízásából a Fidesz dalát készíti el.

Szentkuti László a napilap kérdésére azt mondta: valóban készült egy dal, és már a kezdetektől benne volt a lehetőség, hogy kampánydal legyen. Szerinte a mű bármelyik demokratikus párt indulója lehetne, bár elismerte: stílusában, üzenetében az leginkább mégiscsak a Fideszhez áll a legközelebb. Arra a kérdésre, hogy valóban Orbán megrendelésére készült-e a mű, azt mondta: ő nem Fidesz-tag, pártsemlegesnek tartja magát, de az ötlet az ő fejéből pattant ki, "egyszer éjjel kettőkor ötlött a ritmus a fejembe."

Ugyanakkor megjegyezte: pár helyre ajánlotta a szerzeményt, így még decemberben megmutatta Rákay Philipnek is. Rákay nem kívánt a lapnak nyilatkozni e témában, a párt kampányfőnökét, Gyürk Andrást pedig nem érte el a Népszava.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását