2024. április 19. - Emma

Tolerancia-díjakat adtak át

Tolerancia-díjakat adtak át a vajdasági Topolyán (Backa Topola) hétfőn, az ENSZ által 1995-ben kezdeményezett Nemzetközi Tolerancia Napon.
2009. november 17. kedd 06:20 - HírExtra
A másság elfogadásáért, az idegenek, a másnyelvűek, a más néphez tartozók elleni gyűlölettel szemben fellépők elismerését jelentő díjakat Egeresi Sándor, a vajdasági parlament elnöke adta át Szili Katalinnak, az Országgyűlés volt elnökének, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma elnökének, Bojan Pajticnak, a vajdasági kormány elnökének és Topolya járásnak. Az ünnepségen jelen volt Slavica Djukic-Dejanovic, a szerb parlament elnöke, Svetozar Ciplic emberi jogi és kisebbségügyi miniszter.

Topolyán - Egeresi Sándor kezdeményezésére - rendszeresen nemzetközi tolerancia-táborokat rendeznek, amelyeken 150-200, európai országokból érkező középiskolás ismerkedik, tanulja az előadásokat tartó politikusok, pszichológusok, pedagógusok vezetésével a másság elfogadását. A tervek szerint európai támogatással nemzetközi tolerancia-központ is létesül az észak-bácskai településen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását