2024. június 16. - Jusztin

Németország nagy tele

Nem enyhült a tél szorítása Németországban. Az északi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, valamint a déli Bajországban a havazás, illetve a hófúvások miatt vasárnap is valóságos rendkívüli állapot uralkodott, de nem sokkal volt jobb a helyzet az ország más régióiban sem.
2010. január 31. vasárnap 21:13 - HírExtra
A bajor Alpokban vasárnap délelőtt több lavinaomlás történt, és a hatóságok nem tartják kizártnak, hogy a leomló hótömeg embereket temetett be. Ugyanakkor eltűnt személyekről egyelőre nem tettek jelentést, a kutatás azonban megkezdődött.

A hó és a jég szinte mindenütt rendkívül megnehezíti a közlekedést. Egyedül a nyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az elmúlt 24 órában több mint 2000 baleset történt, és meghaladta a 100-at a sérültek száma. De számtalan közlekedési baleset történt délen is, a hírek szerint szerte az országban legkevesebb 4 személy vesztette életét.

Északon és északkeleten, valamint Bajorországban a hét végén mintegy 50 centiméteres új hó esett. Elsősorban Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban a havazás mellett rendkívül erős hófúvás volt, ami a közlekedést szinte lehetetlenné tette. A hatóságok vasárnap is arra szólították fel az embereket, hogy lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat. Az újabb havazás miatt egyes utak még a hóeltakarító járművek és az elakadt autókat menteni igyekvő vontatójárművek számára is járhatatlanná váltak.

Nem sokat javult vasárnapra a vasúti közlekedés sem. A német vasút, a Deutsche Bahn továbbra is több regionális járatot törölni kényszerült a hó és a jég miatt, számos járat pedig meglehetős késéssel közlekedett. A nagysebességű expresszvonatok közül több északra tartó továbbra sem közlekedett.

A folyami hajózás a hatalmas jégtáblák miatt Németország több folyóján is lehetetlenné vált. A nagy hideg miatt befagytak a tavak, mindennek ellenére a hatóságok az embereket arra intették, hogy ne lépjenek a jégre. Kölnben egy 24 éves férfi kutyáját akarta megmenteni, amely alatt beszakadt a jég. A fiatal férfi hasonló sorsra jutott, és elsüllyedt a jégtáblák között. A mentőbúvárok még kiemelték őt a tó fenekéről, de életét nem sikerült megmenteni. A kutya túlélte a történteket.

A hatóságok attól tartanak, hogy a kialakult rendkívüli helyzet az elkövetkező napokban tovább súlyosbodhat, a hét elejére ugyanis további lehűlést és újabb havazást jövendölnek.

Németországban utoljára 31 évvel ezelőtt volt hasonló ítéletidő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását