2024. május 3. - Tímea, Irma

Másfél millió eurót nyert!

A csecsemők korai értelmi fejlődésének kutatására fordítják azt a másfél millió eurót, amelyet Csibra Gergely, a Közép-európai Egyetem (CEU) Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpontja pszichológiaprofesszora nyert el az unió kutatási pályázatán - közölte az egyetem az MTI-vel.
2010. január 31. vasárnap 11:19 - HírExtra
Idén 2167 beérkezett pályázatból 236, különböző szakterületen dolgozó, nagy tapasztalattal rendelkező kutatót támogattak.

Az elnyert összeg az egyetem kognitív fejlődés-lélektani kutatóközpontját gazdagítja, melyet Csibra Gergely alapított kollégájával, Gergely György professzorral 2008-ban azzal a céllal, hogy a csecsemők korai értelmi fejlődését vizsgálják.

A támogatás 2010 tavaszától kezdődően öt éven át biztosít majd anyagi hátteret fejlődés-lélektani idegtudományi kutatáshoz, melynek helyszíne a kognitív fejlődés-lélektani kutatóközpont lesz - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kutatás fókuszában az áll, hogy miképpen tanulnak a csecsemők a felnőttek velük kapcsolatos beszédéből és gesztusaiból, és ezt hogyan befolyásolja a gyermekek agyának fejlődése. A támogatást a kutatószemélyzet bővítésére, kutatóeszközök vásárlására, konferenciákon való részvételre, valamint konferenciák és szemináriumok szervezésére használják majd fel.

"Ez a kutatási terület rendkívül munkaigényes és nagyköltségű műszerek használatát követeli meg"- mondta Csibra Gergely. Hozzátette: az elnyert támogatás biztosítja, hogy az elkövetkező években megfelelő anyagi háttér álljon rendelkezésre fejlődés-lélektani kutatásaik folytatásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását