2024. május 19. - Ivó, Milán

Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa könyvbemutatója

Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa munkája során készült könyv bemutatója pénteken a Sándor-palotában az államfő jelenlétében.
2010. január 29. péntek 11:55 - HírExtra
A Szárny és teher című könyv célja, hogy Magyarország társadalmi eredményességét hosszabb távon meghatározó kérdésekben ajánlásokat fogalmazzon meg.
A könyvbemutatón a tanács tagjai is jelen vannak: Csermely Péter orvosprofesszor, Fodor István villamosmérnök, Eva Joly jogász, aki vizsgálóbíróként korábban korrupciós ügyeket tárt fel Franciaországban, valamint Lámfalussy Sándor közgazdász.

Sólyom Lászlón beszéde után a tanács valamennyi tagja felszólal.

Az államfő javaslatára 2008. november 25-én jött létre a Bölcsek Tanácsa, négy - magyar és nemzetközi kitekintéssel és tapasztalattal rendelkező - taggal.

Sólyom László 2008 november végi sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország hosszú évek óta súlyos társadalmi és gazdasági kérdésekkel küzd: a gazdaság állapota aggasztó, a társadalmi kohézió gyengül, és hiányzik a pozitív jövőkép.

Hangsúlyozta: nincs kiút a jelenlegi gazdasági válságból, ha más alapvető strukturális problémákkal nem foglalkozik az ország.

A testület és a munkáját segítő két munkacsoport működésére nem fordítottak állami pénzt, az civil alapon folyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

HHRT 1975
2010. december 27. 02:10
Számomra nem tűnnek sokkal többnek a Bölcsek Tanácsának tagjai, mint az elak betikek egy hín számára. Egy elmebeteg és bűnöző társadalmi rendszer elmebeteg és bűnöző képviselői, akiknek valódi természete nem nyilatkozik meg azoknak, akik velük egy rendszerben mozognak, annál inkább azonban annak, aki szét tudja választani a társadalmilag megkonstruált realitást a valóságos realitástól. Többet lehet olvasni erről a következő címen:

hhrtdaedk.blogter.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását