2024. április 29. - Péter

Késik az ágynyilvántartás

Még mindig nem készült el az országos ágynyilvántartás, bár az egészségügyi miniszter ezt júliusra ígérte. Az ÁNTSZ szerint legkorábban szeptember végére áll össze az adatbázis, amely segítené a háziorvosokat és a mentősöket abban, hogy konkrét esetekben
2007. szeptember 2. vasárnap 07:15 - Hírextra
Pest megyében és Budapesten már régóta működik ágynyilvántartás. Az egészségügyi reform, az áprilisi kórházi átalakítások, a megváltozott területi ellátási kötelezettségek szükségessé tették, hogy a nyilvántartást országossá bővítsék. Vidéken is szükség lenne olyan adatbázisra, amelynek alapján azonnal lehet tudni: egyes konkrét esetekben hol és milyen ellátást kaphatnak a betegek. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter június elején utasította az ÁNTSZ-t, hogy készítse el az adatbázist, és ígérte, hogy ez néhány héten belül meg is lesz.

A rendszer kiépítése azonban elhúzódik, mivel az ÁNTSZ szakembereinek az ország összes kórházában az összes főorvossal többször is egyeztetnie kell. Ennek alapján tudják összeállítani, hogy az egyes osztályokon milyen felszereltséggel milyen munka folyik és az év, hónap, nap adott időszakában mire képesek - nyilatkozta korábban Falus Ferenc tisztifőorvos.

Az egészségügyi miniszter azután döntött az országos ágynyilvántartó létrehozásáról, miután júniusban egy nógrádi baleset két sérültje csak 6 óra múlva került műtőasztalra, mert vita volt arról, hova tartoznak a betegek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását