2024. május 8. - Mihály

Március 27-én tartják a Föld óráját

Idén március 27-re hirdették meg a szervezők a Föld órája nevű kezdeményezést, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.
2010. január 25. hétfő 18:50 - HírExtra
A Föld órája keretében az elgondoláshoz csatlakozó városok és települések egy órára lekapcsolják a fényeket, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozásra. A szervezők szerint világszerte már hozzávetőleg 250 város jelezte, hogy csatlakozik az energiatakarékosság jelképes akciójához, amelynek részeként olyan épületek és építmények borulnak sötétbe, mint a New York-i Empire State Building vagy éppen a sydneyi Harbour Bridge.

Idén március 27-én, szombat este 20 óra 30 percre hirdették meg az akció kezdetét - jelentette be vasárnap a Természetvédelmi Világalap (WWF) ausztráliai vezetője, Greg Bourne.

A Föld óráját első alkalommal 2007-ben rendezték meg Sydneyben, akkor 2,2 millióan kapcsolták le a világítást otthonukban, irodájukban vagy üzletükben. A program 2008-ban és 2009-ben már globális volt, tavaly világszerte 3929 város és település borult sötétbe 60 percre.

A nagyvárosok közül Moszkva, Rio de Janeiro, Róma, Szöul, Manila, Szingapúr, Toronto, Hongkong és Dallas is jelezte, hogy csatlakozik a 2010-es kezdeményezéshez.

A szervezők azonban az idén többet kérnek annál, hogy a résztvevők pusztán kapcsolják le a villanyt a fosszilisenergia-felhasználás csökkentése érdekében. Azt szeretnék, ha az emberek komolyabban belegondolnának abba, hogy milyen hatást gyakorolnak a környezetre. "A lámpák lekapcsolása az első nagy lépés, de befolyásunk a környezetre sokkal nagyobb a villanyszámlánál" - hívták fel a figyelmet a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását