2021. december 6. - Miklós

Egy vak sportoló is indul az Olimpián

Brian McKeever a világ első olyan sportolója, aki ugyanabban az évben tagja lett valamely ország téli olimpiára és paralimpiára készülő válogatottjának is: a csaknem teljesen vak McKeever a jövő hónapban kezdődő vancouveri ötkarikás játékokon jó eséllyel induló kanadai sífutó válogatottat erősíti.
2010. január 23. szombat 09:28 - HírExtra
A harminc éves versenyző fokozatos látásvesztést előidéző, úgynevezett Stargardt-betegségben szenved, s a vonatkozó rendelkezések alapján vaknak tekintendő.

McKeever a múlt hónapban, egészséges sportolók számára Alberta szövetségi államban rendezett 50 kilométeres sífutó versenyen azonban maga mögé utasította vetélytársait, s ezzel biztosította magának a válogatottságot az olimpiára.

A sportoló - aki pigmentjeinek hanyatlása miatt csupán tíz százalékát látja annak, amit egy egészséges ember, azt is periferikusan - már több paralimpiai érmet nyert fivére, Robin oldalán, aki a lépéseit irányítja.

Brian McKeevernek a vancouveri téli olimpián egyedül kell majd versenyeznie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását