2024. április 26. - Ervin

Döntetlen a bajnok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott közel állt a szenzációhoz, de az utolsó öt percben négygólos előnyt eltékozolva 29-29-es döntetlent játszott az olimpiai és világbajnok francia csapat ellen az ausztriai Európa-bajnokság keddi nyitónapján, Bécsújhelyen.
2010. január 20. szerda 07:10 - HírExtra
Csoknyai István együttese szerdán a csehek elleni 37-25-ös győzelemmel rajtoló, olimpiai bronzérmes spanyolokkal találkozik.
D csoport, 1. forduló:

Magyarország-Franciaország 29-29 (16-16)

Gól: Ilyés 7, Krivokapic 6, Gál 5, Iváncsik G. 3, Törő 3, Katzirz, 2, Laluska 1, Gulyás 1, Eklemovics 1, illetve Fernandez 6, Karabatic 6, Abalo 6, Narcisse 5, B. Gille 3, Sorhaindo 2, Joli 1/1

Közel kétezer magyar néző látogatott ki a bécsújhelyi Arena Novába, így Csoknyai István szövetségi kapitány tanítványai szinte hazai pályán érezhették magukat. Igaz, mivel a túloldalon az olimpiai és világbajnok készülődött, a lélektani előny legfeljebb minimális lehetett. Hogy a nyomasztó nézőtéri fölény önmagában nem ér sokat, jól mutatja az éppen ebben a csarnokban rendezett 1995-ös magyar - dél-koreai vagy a 2003-as, zágrábi magyar-francia női vb-döntő...

Voltak, akik huszárruhában izgulták végig az összecsapást, amelyen a rendezők nem engedték, hogy táborok egy-egy nagy zászlóval jelöljék meg fő szektorukat, ezért a magyarok is csak a bemelegítés alatt feszíthették ki a piros-fehér-zöld lobogót.
Az 150. válogatottságát ünneplő Karabatic kezdte a túloldalon a gólgyártást, ám Fazekas, a két Iváncsik, valamint Ilyés révén így is sikerült minimális előnyt szerezni. Schuch ugyanakkor gyorsan összeszedett két kiállítást, emiatt a védelem egyik oszlopát pihentetni kellett.

Fazekas változatlanul sziporkázott, büntetőt is hárított, igaz, kettős emberhátrányban ő is tehetetlen volt a remek napot kifogó Abalóval szemben. Csakhamar fordítottak a franciák Karabatic vezérletével, és megléptek 11-8-ra. Csoknyai cserélt, jött a "francia szakos", Chambéryben légiós Császár, aki jól mozgatta a gárdát, és Krivokapic is hozzátett a felzárkózáshoz. Katzirz kiállítása alatt viszont 13-10 lett "oda", és jött az időkérés. Aztán a Tatabányáról Zagrábba tartó Gál háromszor is eredményes volt, így még a szünet előtt egyenlő lett az állás.

A második félidő elején felváltva potyogtak a gólok, majd 19-19 után megugrottak a franciák. Ráadásul Gált kiállították, a magyarok pedig öt percig nem találtak be. Azonos létszámban már sikerült tartani a lépést, majd a 43. percben Törő egyenlített, Krivokapic pedig fordított. A lendület megmaradt, a Fazekast váltó Puljezevics is több lövést megfogott. Amikor pedig Katzirz találatával kilenc perccel a lefújás előtt 27-23 lett, szinte felrobbant az aréna.

Időt kért az olimpiai bajnok, amely aztán őrületes hajrába kezdett volna, de Karabaticot kiállították. Mihelyst visszatért, Schuch piros lapot kapott, de ekkor már csak öt perc volt hátra. Az emberelőny alatt sorozatban három gólt dobtak a franciák, ekkor, 29-28-as vezetésnél Csoknyai időt kért. Karabatic az 59. percben egyenlített, a zárópercben volt még egy Laluska-kapufa, végül pedig Karabatic a blokkba lőtte az időntúli szabaddobást.

A magyarok az utolsó öt percben nem dobtak gólt, négygólos előnyt herdáltak el, így meg kellett elégedniük az egy ponttal. A fantasztikus légkörű összecsapáson a Csoknyai-sereg egyetlen büntetőt sem dobhatott, igaz, a rivális is csak kettőt.
Szerdán következnek az olimpiai bronzérmes spanyolok, várhatóan a magyar származású Sterbik nélkül, aki a csehek elleni nyitómeccs legelején vádlisérülést szenvedett. Ennélfogva elképzelhető, hogy a spanyolok csak egy hálóőrrel, Hombradosszal tudnak csak kiállni.

Korábban:

Spanyolország-Csehország 37-25 (17-10)

Az állás: 1. Spanyolország 2 pont, 2. MAGYARORSZÁG és Franciaország 1-1 (29-29), 4. Csehország 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását