2024. április 28. - Valéria

Sefcovic az EP-bizottság szerint alkalmas

Az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának keddi ülésén az EP frakciói egyhangúlag alkalmasnak találták Maros Sefcovic szlovák jelöltet az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokkal, illetve igazgatási kérdésekkel foglalkozó alelnöki tisztségére - közölte este az MTI-vel Gurmai Zita.
2010. január 20. szerda 07:00 - HírExtra
Az MSZP EP-képviselője szerint nem fedi a valóságot Szájer József néppárti frakcióalelnök azon korábbi nyilatkozata, miszerint a néppárti frakció nem tartja elfogadhatónak Sefcovicnak a hétfői bizottsági meghallgatáson adott válaszát azzal a 2005. januári megjegyzésével kapcsolatban, miszerint a romák kizsákmányolják a szlovák jóléti intézményrendszert.

Sefcovic a meghallgatáson azt mondta, nem emlékszik pontosan öt évvel ezelőtti szavaira, az idézett kijelentés nem tükrözi álláspontját, és ő mindig a romák társadalmi befogadása érdekében tevékenykedett. Ha azonban akaratlanul megsértett valakit, akkor bocsánatot kér - tette hozzá a szlovák jelölt.

Gurmai közleménye szerint az illetékes EP-szakbizottság keddi ülésén a meghallgatás néppárti koordinátora is elégedett volt a szlovák jelölt válaszával, és a bocsánatkérést elfogadhatónak tartotta.

A magyar szocialista EP-képviselő közleményében hangoztatta: különösen sajnálatos, hogy "belpolitikai okokból a Fidesz éppen azt a biztosjelöltet támadta meg, aki a formálódó Európai Bizottság egyik legfelkészültebb aspiránsa".

Reagálásában Szájer az MTI-nek elmondta: a néppárti frakcióban egyelőre folyik az egyes szakbizottsági állásfoglalások értékelése, és ezek figyelembe vételével a frakció ki fogja alakítani a maga politikai álláspontját a biztosjelöltek ügyében
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását