2024. május 15. - Zsófia, Szonja

BKV-sztrájk: ki váltja vissza a gyalogos bérletünket?!

Az ügyvéd a BKV-szerződésszegése miatti próbaperre bíztat, a közlekedési egyesület az utas szakszervezetet hiányolja, míg maga a vállalat a jelek szerint mérsékelten izgatja magát a múlt héten néhány napra gyalogossá váló bérletei miatt.
2010. január 20. szerda 11:59 - HírExtra
Hogy senki ne törődne a múlt heti BKV-sztrájk valódi veszteseivel (vagyis önökkel), talán túlzás. Ha más nem, az emberek jogos jussáért (legyen szó pénzről avagy éppen állami vezetők fizetéseinek nyilvánossá tételéről) mindig is foggal-körömmel harcoló bulvárlapok ezúttal sem hagyják annyiban a dolgot. „Akinek volt bérlete a sztrájk idején, joggal tart igényt kárpótlásra. Aki ugyanis előre váltott bérletet, azzal a BKV Zrt. szerződést kötött” – írja például a Blikk.

„Megérne egy próbát, hogy valaki beperelje a BKV-t szerződésszegés, illetve hibás teljesítés miatt” – nyilatkozza dr. Tóth István ügyvéd a bulvárlapnak. „A 9400 forintos havibérlet 6 napra kiszámolt értéke ugyan legfeljebb 1800 forint, de ha mindehhez a kamatokat és az ügyvédi költséget is hozzáadjuk, a végén szép summát fizethet ki a BKV” – teszi hozzá.

„Az utasoknak nincs szakszervezetük, nem tudnak sztrájkba lépni, viszont itt az ideje, hogy a város gesztust tegyen a bérletüket még mindig megvásárló utazóknak” – ezt már a hírekből is jól ismert Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője mondja, aki azt javasolja, hogy a használatban lévő 30 napos bérletek érvényességét 6 nappal hosszabbítsa meg a közlekedési vállalat.

A BKV tegnap mindössze annyi közölt, hogy maximum1-2 napon belül döntenek a bérletesek kárpótlásáról.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Füsti
2010. január 21. 05:33
Az ügyvéd aki próbapert akarja, és az újságíró aki ezt a cikket írja, valszeg egész nap a meleg irodájában ül, és onnan akarja egymásnak uszítani a dolgozó emberket,de nem fog sikerülni.A kispénzű dolgozó magyar emberek viszont tudják milyen keserves is 100-200 ezer ftból megélni, gyereket nevelni stb (nekem még annyi fizetésem sincs, mint a Bkv bussofőröknek lehet), ezért mi nem perelünk hanem egyetértünk a sztrájkkal, és szolidálisak voltunk velük.
Az elnyomott kissemizett 80%ból, mindenkit támogatni kell aki ki tud valami kis pluszt sajtolni ebből a rablóbandából..
bagi
2010. január 20. 15:59
Nekem ma járt le a havi bérletem, de még 1 hétig biztosan nem veszek újat. Ha pedig kötegedni merészelne egy ellenőr, hogy lejárt az érvényessége: elvágom a torkát - ott a helyszínen, mert a pofátlanságnak is van határa.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását