2024. június 10. - Margit, Gréta

LESZ kapsz?

A pénzügyminiszterhez és a vagyonkezelő vezérigazgatójához fordult a Malév földi kiszolgáló cégénél sztrájkot tartó Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), hogy segítséget kérjen a munkáltatóval folytatott egyeztetések eredményes lezárásához - mondta el Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-nek hétfőn.
2010. január 18. hétfő 20:32 - HírExtra
Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója pedig arról számolt be, hogy a Malév vezérigazgatója, Martin Gauss hétfőn kora este tájékoztatja a sztrájkolókat a társaság helyzetéről és lehetőségeiről. A LESZ hétfőn este hirdetett határozatlan idejű sztrájkot, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval a kollektív szerződésről.

A szakszervezet azért indított sztrájkot, mert az elmúlt években elmaradtak a béremelések a stabilan nyereséges Malév Ground Handling Zrt.-nél, majd a vezetőség 2010-ben átlagosan 20-25 százalékkal akarja csökkenteni a kereseteket a cégnél - áll a LESZ délutáni közleményében. A szakszervezet plusz 30 milliós igénye teljesíthető, ekkora összeg megtakarítható egy ilyen méretű vállalat gazdálkodásában a LESZ szerint.

A szakszervezet olyan kollektív szerződést szeretne, amellyel nem csökken a munkavállalók jövedelme, a menedzsment szerint azonban erre, a légitársaság jelenlegi helyzetében nincs lehetőség.

A szakszervezet azért fordult Oszkó Péterhez és Kamarás Miklóshoz, mert úgy véli, hogy mint volt, és esetleg jövőbeni tulajdonos tisztában van a lehetőségekkel, és előmozdíthatja a megegyezést - mondta Csorba Attila.

Csorba Attila elmondta, hogy a Malév számításai szerint a ksz átalakítása 300 millió forint megtakarítással járhat, ebből a menedzsment 80 millió forintot hajlandó "visszaforgatni". A szakszervezet azt javasolta, hogy ennél 30 millióval többet, összesen 110 millió forintot kaphassanak meg a munkavállalók, az eddigi tárgyalásokon azonban ezt a vezetőség elutasította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását