2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megnyugodhat az árampiac

A tervek szerint február végéig aláírják a szerződést az EPEX Spot SE francia céggel a magyar áramtőzsde kereskedelmi rendszerének szállításáról - közölte Medveczki Zoltán, a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. január elsejével kinevezett új vezérigazgatója.
2010. január 16. szombat 15:14 - HírExtra
A Mavir magyar villamosenergia-ipari rendszerirányító cég leányvállalata, a HUPX Zrt. december közepén írta alá az erről szóló szándéknyilatkozatot, amely szerint a két cég közötti együttműködés része a kereskedési rendszer mellett a HUPX-en lebonyolított tranzakciók pénzügyi elszámolása is.

A szándéknyilatkozat aláírásakor Mártha Imre, a Mavir Zrt.-t tulajdonló Magyar Villamos Művek vezérigazgatója azt mondta, hogy a Mavir külső tőke bevonása nélkül, saját erőből, a tulajdonos és a szabályozó hatóság támogatásával tudja elkezdeni az áramtőzsde megvalósítását.

A tőzsdei szabályozott piac beindítása 2007 óta húzódik, éppen azért, mert nem volt befektetői hajlandóság a projektben való részvételre. Az EPEX Spot ajánlata pénzügyileg a legkedvezőbb, a legnagyobb kontinentális áramtőzsdeként szerzett tapasztalata pedig garanciát jelent a létrejövő magyar tőzsde színvonalára. Az MVM aktív kereskedői szerepvállalással fogja támogatni az induló tőzsdét.

A magyarországi szervezett villamosenergia-piac a tervek szerint 2010. júliusában indul el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását