2024. június 16. - Jusztin

BKV-sztrájk, "egyeztetés": Kocsisék nem bírtak felkelni?

A tervezettnél fél órával később megkezdődött a tárgyalás a BKV menedzsmentje és a munkabeszüntetést kezdeményező 14 szakszervezet között a kollektív szerződésről. Az egyeztetésen részt vesz Kocsis István, a BKV vezérigazgatója is. A BKV szakszervezetei öt napja sztrájkolnak.
2010. január 16. szombat 11:55 - HírExtra
A szombat délelőtt 10 órára meghirdetett tárgyaláson 10 óra 10 perckor még nem jelentek meg a menedzsment képviselői, így a sztrájkot hirdető 14 szakszervezet képviselői elhagyták a megbeszélés helyszínét. Nem sokkal ezután azonban megérkezett a menedzsment, és visszaült a tárgyalóasztalhoz a 14 szakszervezet képviselője is.

A szombat délelőtti tárgyalásra - amelyre mind a 26 BKV-s szakszervezetet meghívták - azt követően került sor, hogy a péntek esti tárgyaláson sem született megállapodás a kollektív szerződésről.

A péntek esti egyeztetés után Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke azt mondta újságíróknak: amennyiben hétfő kora délutánig sem tudnak megállapodni, demonstrációt hirdetnek a BKV Akácfa utcai székháza elé, oda várva az összes sztrájkoló BKV-s munkavállalót.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese a péntek esti tárgyalás után úgy nyilatkozott: részben elfogadták a sztrájkbizottság ajánlatát, de mivel az ajánlat érinti a kollektív szerződést, a többi szakszervezettel is egyeztetni akarnak. Ezért hívták össze az új tárgyalást szombat délelőttre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását