2024. május 19. - Ivó, Milán

MTV: jövő héten sok minden eldőlhet

Kedden reggel tárgyal a Magyar Televízió sztrájkbizottsága a kuratóriummal - közölte Lázár András, a sztrájkbizottság elnöke csütörtökön Budapesten.
2010. január 14. csütörtök 13:27 - HírExtra
Ezzel nagyon fontos előrelépés történt - mondta sajtótájékoztatóján a sztrájkbizottság elnöke, hozzátéve: eddig a vitás kérdéseket a menedzsment a kuratóriumra "mutogatva" elhárította magától.

Az elnök kitért arra is, hogy a cafetériáról és a kollektív szerződésről is folytatódtak a tárgyalások. Mint mondta, ismét követelték a kollektív szerződés felmondásának visszavonását. Erre egyértelmű választ nem kaptak - közölte. Hozzátette: azt követelik, hogy az idei üzleti tervben szerepeljen a kollektív szerződés szociális juttatásainak finanszírozása.

Megjegyezte: három hónapuk van arra, hogy valamilyen megállapodást kössenek.
Szólt a január 21-re hirdetett szakmai demonstrációról is, amelyre a televíziós, kulturális szakmát és az érdekképviseleteket hívják. Közölte: nagy az érdeklődés, a színészek, a filmipar, a múzeumok mellett a könyvtárak, képviselői is szólnak majd az MTV-ért. Várják az Országgyűlés kulturális bizottságának képviselőit is.

Az elnök hozzátette: a társadalom mellett a politikának is üzenni szeretnének, amely jelen pillanatban "süket fülekkel" ül valahol, és nem érzékeli, hogy egy társadalmat alakító kulturális intézmény megszüntetéséért "vívnak néhányan csatát" azokkal, akik a közszolgálati Magyar Televízió megmaradásáért küzdenek.

Lázár András kitért arra is, hogy közeleg január 22-e, ha addig a Magyar Televízió nem teljesíti nemzetközi kötelezettségeit finanszírozási gondok miatt, akkor az súlyos következményekkel járhat. Példaként említette, hogy a médiumot kizárhatják a nemzetközi közvetítésekből, információs hírcsatornákból. Felhívta az illetékesek figyelmét, hogy "ne packázzanak", azonnal intézkedni kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását