2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lendvai Ildikó: "lopakodó állam" szerepel a Fidesz programjában

Egy "lopakodó állam" képe jelenik meg a Fidesz programjában - jelentette ki pártja csütörtöki győri rendezvényén Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.
2010. január 14. csütörtök 22:20 - HírExtra
"A Fidesz azt szokta mondani, hogy az állam bevonul" újabb területekre - mondta a politikus, aki szerint eközben nyugdíjmodellje alapján az egyik legfontosabb ellátórendszert hagyná el az állam az ellenzéki erő kormányra kerülése esetén.

Mint mondta, nem az egyéni felelősségvállalás elvével van gondja, hanem azzal, hogy kizárnák a rendszerből a szolidaritás elemét.

A politikus szerint ez olyan pontja a Fidesz állam szerepével kapcsolatos elképzeléseinek, amelyet a széles közvélemény is megért, hiszen "ez már arról is szól, aki le sem tudja írni a paragrafusjelet".

A jog, az alkotmány és a törvények tisztelete kapcsán ilyen elemként említette, hogy ahol parlamenti képviselők bontják a rendőrség által felállított kordont és ahol érvényes építési engedély nélkül fennmaradhat a turulszobor, ott a közember joga is sérülhet.

Lendvai Ildikó annak kapcsán, hogy a politikai erőkre is alkalmazzák az általános normákat, a pártfinanszírozás ügyét hozta fel, mondván, a kormányt ostorozó ellenzék tagjai a parlamentben sorra tartózkodtak a kérdést rendezni hivatott előterjesztés szavazásakor.
"Ez azt jelenti, hogy van Magyarországon olyan politikai erő, ami tartózkodik a rendcsinálástól, ami tartózkodik a korrupció elleni valós fellépéstől, ami tartózkodik minden olyan intézkedéstől, ami a pártokat helyükön kezelné, a demokrácia általános és mindenkire kötelező normáinak a világában" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását