2024. március 29. - Auguszta

Tíz százalákot vár az MDF a választásokon

Az elmúlt hetekben Arcmás címmel, Orbán Viktorról napvilágot látott könyvével kapcsolatban Debreczeni József úgy nyilatkozott, hogy mind a kötet, mind az MDF-es képviselőjelöltség vállalása egyértelmű politikai állásfoglalás.
2010. január 13. szerda 12:42 - HírExtra


Arra a kérdésre, hogy mi indokolta hét és fél év elteltével újabb könyv megírását Orbán Viktorról, a szerző elmondta, hogy úgy látja, 2002 óta a Fidesz vezetőjének politikai értékvilágában, eszközhasználatában és személyiségében súlyos változások következtek be: radikalizálódott, kilépett a parlamenti politikából, áthágta a demokrácia íratlan és esetenként írott szabályait is, ez utóbbira példa a kordonbontás. Megítélése szerint Orbán Viktor autokratikus hajlamú személyiség, ehhez járul a hatalom szenvedélyes akarása, ami egyébként minden valamire való politikusnál nélkülözhetetlen jellemvonás - a Fidesz vezérét azonban nem a hatalom tette tönkre, hanem a hatalom elvesztése: a 2002-es választási vereséget nem tudta másképp feldolgozni, csak úgy, hogy kilépett a demokratikus normák világából.

Debreczeni József rámutatott, hogy elemzése nem öncélú személyeskedés, hisz csak olyan mozzanatokkal foglalkozik Orbán életéből, amelyeknek közük van a politikához, a magánélete nem érdekli.

Saját politikai nézeteiről, a magyar közéletben elfoglalt pozíciójáról szólva kiemelte, hogy ő nem változott: ma is a parlamentarizmus és a konzervatív liberális értékrend makacs híve, politikusi példaképe pedig változatlanul Antall József. "Egyetlen emberről változott meg nagyon a véleményem, mert ő maga változott: ez Orbán Viktor. Régi barátaimnak üzenem: én önmagamhoz maradtam hű, ti pedig Orbán Viktorhoz" - mondta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását