2024. május 20. - Bernát, Felícia

Felújított iskolát avattak

Hétfőn adják át a Komárom-Esztergom megyei Rédén a település újjáépített iskoláját: a 200 milliós beruházás a Kisbéri Kistérségi Társulás iskolafejlesztési programjának legjelentősebb eleme, az eseményen várhatóan jelen lesz Hiller István oktatás és kulturális miniszter is.
2010. január 10. vasárnap 18:57 - HírExtra
A régi épületből szinte csak a falak maradtak meg, az új iskolát emeletráépítéssel bővítették. A tantermek mellett számítástechnikai terem és nyelvi labor teszi korszerűbbé az oktatást, a 200 fős multifunkcionális teremben pedig falu lakóinak is szervezhetnek kulturális programokat - mondta el korábban a beruházásról Pölöskei József polgármester.

A felújítással 150 diák számára válnak jobbá a tanulás feltételei, a tanulók kedden vehetik birtokba a korszerű iskolaépületet. A Móra Ferenc Általános Iskolába Rédén kívül Bakonybánkról járnak gyerekek.

A Kisbéri Kistérség a közelmúltban közel 500 millió forint európai uniós támogatást nyert el öt településének iskolafelújítási programjára. A legnagyobb beruházás Rédén valósult meg, de Súron és Bakonysárkányban is felújítják az épületeket. Bakonyszombathelyen és Császáron közösségi- és sportrendezvények lebonyolítására alkalmas csarnokot emelnek az iskola mellé.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás 2005-ben alakult 17 bakonyaljai település részvételével. Együttműködésükkel a közoktatás, az egészségügy, a gyermekvédelem, valamint a szociális ellátás területén végeznek közös feladatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását