2024. május 3. - Tímea, Irma

Ismét kitört a Galeras vulkán

Kitört a Galeras nevű kolumbiai vulkán. A hatóságok mintegy nyolcezer ember kitelepítését rendelték el a közelben fekvő településekről.
2010. január 3. vasárnap 12:10 - HírExtra
A Kolumbia délnyugati részén, az ecuadori határnál fekvő tűzhányó helyi idő szerint szombaton lépett működésbe, hamufelhőt és kőzáport lövellve a magasba. Senki nem sérült meg, de a hatóságok folyamatosan elővigyázatosságra intenek. A 4300 méter magas Galeras Kolumbia egyik legaktívabb vulkánja. Az utóbbi húsz évben többször is működésbe lépett, tavaly például tíz alkalommal.

Az 1993-ban történt kitöréskor tíz ember halt meg, közöttük öt tudós, aki leereszkedett a kráterbe, hogy mintát vegyen a kicsapódó gázokból.

A tartományi székvárosban, Pastóban éppen ezrek ünnepelték a hagyományos karnevált. A szórakozást nem szakították félbe a vulkánkitörés miatt. A környéken élő emberek többsége már hozzászokott a riasztásokhoz, és nem hajlandó engedelmeskedni a kitelepítési parancsnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását