2024. április 19. - Emma

Nem tárgyalnak Iránnal és Szíriával

A Fehér Ház kizárta annak lehetőségét, hogy a március 10-i nemzetközi Irak-konferencián kétoldalú párbeszédet folytasson Iránnal és Szíriával. A fehér házi szóvivő kijelentette, hogy nem változott az amerikai kormányzat Irán- és Szíria-politikája.
2007. március 1. csütörtök 08:46 - Hírextra
Tony Snow megerősítette, hogy amíg két ország nem tesz eleget az USA által támasztott követelményeknek, addig a kétoldalú tárgyalás szóba sem jöhet. Az Egyesült Államokban sokan úgy értelmezték azt a tényt, hogy a konferencián részt vesz az Egyesült Államok is - noha Irán és Szíria is meghívást kapott -, hogy Washington szakít eddigi elutasító politikájával.

Snow aláhúzta: nincs szakadás az amerikai diplomáciában, nincs semmi olyan, amelyet egyesek egy regionális tanácskozáson való amerikai részvételre hivatkozva politikai változásnak neveznek. Hozzátette, nem ez a konferencia nyújt alkalmat arra, hogy módosítsák a diplomáciai körképet.

Az amerikai külügyminisztérium lehetségesnek nevezte a közvetlen eszmecserét Irán és Szíria képviselőivel, azzal a kitétellel, hogy szigorúan Irakkal kapcsolatos kérdésekről tárgyalhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását