2024. május 5. - Györgyi

Meleg lesz a Himaláján

A Himalájára csalogatná Nepál parlamentjének első közismerten homoszexuális tagja, Szunilbabu Pant azokat a meleg párokat, amelyek saját hazájukban nem házasodhatnak.
2009. december 31. csütörtök 21:25 - HírExtra
A The Times of India című lap jelentése szerint Pant, az első nepáli melegszervezet alapítója életre hívta az ország első meleg utazási irodáját, és megkapta Sarad Szingh Bhandari idegenforgalmi miniszter áldását arra, hogy olyan desztinációként propagálja Nepált, ahol a homoszexuális turisták kombinálhatják a kalandturizmust az esküvői turizmussal.

Egy alkotmánybírósági állásfoglalás nyomán a katmandui parlament várhatóan nemsokára engedélyezni fogja azonos neműek házasságát - Ázsiában elsőként. Abban a reményben, hogy azonos nemű házasulandók "özönlik el" a világ tetejét esküvői turizmus céljából, Szunilbabu Pant most azon fáradozik, hogy külföldi meleg párok számára is tegyék lehetővé a házasságkötést Nepálban.

Utazási irodája, a Pink Mountains Travels & Tours kezdeményezésére februárban egy nemzetközi idegenforgalmi konferencián hivatalosan is meghirdetik Nepált mint melegturisztikai desztinációt. A célt, hogy az ország, amely a közülmúltig a világ egyetlen hindu királysága volt, a nemzetközi melegturizmus egyik fellegvára legyen, a kormány is támogatja.

Szunilbabu Pant felkérte Manvendra Szingh Gohil indiai királyfit, Radzskot hercegét - az első indiai arisztokratát, aki nyilvánosan vállalta homoszexualitását -, hogy Nepálban tartsa kedvesével, Pradzsval Miszkin vegyészmérnökkel tervezett eskövőjét, és töltsék mézesheteiket a Himalája égig érő hegyei közt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását