2024. június 16. - Jusztin

Januártól kapósabb lesz a Kapos Volán

A helyi igények jobb kiszolgálása érdekében január 4-től megváltozik a Kapos Volán menetrendje - közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) csütörtökön. A minisztérium közleményében emlékeztetett: a közösségi közlekedés menetrendjeinek decemberi megváltozása következtében a Somogy megyei Segesden megszűnt a vasúti személyszállítás, azonban a falu polgármestere szerint a vonatokat helyettesítő buszjáratok menetrendje nem igazodott a mindennapok igényeihez.
2009. december 31. csütörtök 15:55 - HírExtra
Miután azonban december 30-án megegyezett az új menetrendről a település vezetője és a menetrendi előkészítést végző Regionális Közlekedésszervezési Iroda (RKI), a Kapos Volán új buszok forgalomba állításával és a jelenlegi menetrend megváltoztatásával biztosítja a lakosság igényeinek megfelelő eljutást a környező településekre.

Az új menetrend az egyeztetések jegyzőkönyve szerint megoldást kínál a polgármester által felvetett problémákra, azzal az egyeztetésen jelenlévők egyetértettek.

A KHEM közleményében aláhúzta: az RKI munkatársai a decemberben életbe lépett új menetrend előzetes egyeztetése során több alkalommal is kikérték a polgármester véleményét, míg a tárgyalásokat a menetrend megváltoztatásáról annak ellenére folytatták le, hogy a település vezetésétől hivatalos megkeresést sem az érintett Regionális Közlekedésszervezési Iroda, sem a szakminisztérium nem kapott.

Az új buszmenetrendet a Segesdi Polgármesteri Hivatal a lakosság részére 2010. január 4-ig juttatja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását