2024. május 10. - Ármin, Pálma

Hogyan részegedj le szilveszterkor?

Szilveszteri játékok cikksorozatunk első részében az alkohol mámoros felhőjébe invitáljuk a bulizni óhajtó olvasót. Igyál Jocky Ewinggal, avagy sose feledd: 7-es helyett prutyi van!
2009. december 31. csütörtök 16:01 - Forró János
„Inni, inni, inni!” – mondta meg már a jó öreg Lenin kapitány is, s a szakállas forradalmár szavai szilveszter táján igencsak aktuálisan csengenek. Tévé előtt ülni és a mérsékelten szórakoztató ünnepi kabarén rötyögni? Bah, ugyan már! Alkoholtól fátyolos tekintetünket vessük az alant taglalt játékokra, garantáljuk, hogy igazán kellemes perceket fognak okozni így újév előtt (mellesleg a másnapi kijózanodásra is vannak módszereink!).


Orosz rulett alkohollal

Meglehetősen primitív, ám nyitánynak ideális lehet. Kellékek: alkohol. Optimális esetben négy fő játssza, persze felső határ nincs. Mindenki kap egy felespoharat, kivéve a hunyót. Ő kimegy a szobából – vagy csak nem néz oda –, míg a többiek töltenek: egyvalaki vodkát (ízlés szerint más töményet), a többiek pedig vizet. A hunyó ezután bejön, a többi játékos pedig egymás után, sorban lehúzza a maga itókáját, a hunyónak pedig meg kell mondania a végén, hogy ki itta a töményet. Ha sikerül eltalálnia, mindenki iszik egy felest (az is, aki ezt már az előbb megtette), ha pedig nem, a hunyó gurít le egyet. Teljesen egyszerű.

Dallas

Amennyire híján van az invenciónak, annyira nagyszerű a Dallas fantázianevű játék. Kellékek: felvett Dallas-epizódok és pár üveg kortyolgatni való whisky. Feladat: üljetek le a tévé elé, és kezdjétek el nézni a sorozatot. Akárhányszor Jockey Ewing tölt és iszik (ha csak épphogy belekortyol, vagy nem mutatják végig, akkor is), ti is isztok egy fél pohárral. A jókedv igen hamar garantált!

Prutyi

Prutyi, vagy amit akartok. Kellékek: alkohol. Körbeültök, és valakitől elindulva szép sorban mindenki elkezdi mondani az egész számokat 1-től. Igen ám, de amikor egy olyan szám következik, ami 7-tel osztható vagy 7-esre végződik, a szám neve helyett azt kell mondani, hogy „prutyi” (természetesen más, közmegegyezésen alapuló szóval szabadon behelyettesíthető). „Prutyi” tehát a 7, 14, 17, 21, 27, 28, 35, 37, 42, 47 stb. Amennyiben ezeket valaki kimondja, a vétkes inni kényszerül. Egyszerű? Majd kiderül, mennyire…

Kopogós

Nem, ez most nem a tánc. Kellékek: alkohol, játékosonként egy pénzérme. Minden játékos kezébe vesz egy érmét. Az első koppint ötöt az asztalon, majd következik a második, aki szintén ötöt koppant. A soron következő játékos ezután mindig eldöntheti, hogy vagy ötöt koppint – ekkor a játék ugyanúgy halad tovább –, vagy pedig hatot, amikor is visszafordul a kör. Aki nem koppant záros határidőn belül, vagy pedig olyankor koppant, amikor nem ő következne, egy feles legurításával bűnhődik.

Alkoholi

Epikus játék a közismert Monopoly újragondolásaként. Kellékek: egy netről letölthető és kinyomtatható tábla, legfeljebb hat darab bábu (fekete, kék, zöld, piros, sárga, fehér), egy dobókocka és egy pakli magyar kártya. Ja, meg egy rakat pia. A szabályok rémesen egyszerűek, és tulajdonképpen az egész nem áll másból, mint folyamatos ivásból, de a szépen kidolgozott tábla, a kidolgozott „büntetések” már-már azt a kellemes-csalóka érzést gerjeszthetik a játékosokban, hogy itt egy komolyan megkoreografált társasjátékkal van dolguk. Persze ez komoly is. Ahogyan nagy költőnk is megmondta: „Inni csak pontosan, szépen, / ahogy a csillag megy az égen, / úgy érdemes.” Maradandó emlékekkel lehetünk gazdagabbak – már ha egyáltalán emlékezni fogunk utána bármire –; nekem például az egyik szilveszter igen kedves emléke egy joviálisan kedélyes állapotba alkoholizálódott barátom, aki idővel egyszerre két pohárból történő ivással próbálta gyorsabbá abszolválni a kötelező penzumot.

A fent taglalt játékok egyik legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy gyakorlatilag nincsen deklarált befejezésük. Természetesen ki lehet találni különböző célokat – egyes fórumokon például az első hányást határozzák meg erre, én ezt azonban sem higiéniai, sem élvezetességi okokból nem javaslom. Kommentekben várjunk az idei év többi slágerét is!

Jó játékot!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását