2024. április 26. - Ervin

Újabb magyar áldozatokat szedett a vírus

Egy harmincéves férfi, a Markusovszky Kórház dolgozója hunyt el kedden reggel a kórház intenzív osztályán - tájékoztatta Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-t. A főorvos tájékoztatása szerint kedden a kórházban meghalt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is, akinek a szervezetében szintén kimutatták a vírust.
2009. december 30. szerda 09:03 - HírExtra
A harmincéves férfit az ünnepek előtt vették fel a kórházba, s felvételekor már súlyos volt az állapota, ezért géppel lélegeztették, de belehalt a valószínűleg az influenza szövődményként fellépő kétoldali tüdőgyulladásba - mondta.

Hozzátette: az egyébként teljesen egészséges fiatalember, aki a kórház dolgozója volt, ingyen megkaphatta volna a védőoltást, de nem élt a lehetőséggel.

A Vas Népe internetes kiadása szerint a férfi két hete jelentkezett infuenzaszerű tünetekkel a háziorvosánál, az orvos pedig köhögéscsillapítót írt fel neki, majd hazaküldte. A lap úgy tudja, mivel a férfi tünetei továbbra sem enyhültek, tüdejét is megvizsgáltatta, de napokig csak Algopyrinnel kezelték.

A főorvos tájékoztatása szerint kedden a kórházban meghalt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is, akinek a szervezetében szintén kimutatták a vírust. Ő combnyaktörés miatt került kórházba, egyelőre tisztázásra szorul, hogy a fertőzésbe halt-e bele, vagy egyéb betegségébe. Az idős férfi - ellentétben a betegségben elhunyt harmincéves beteggel - egy hónappal ezelőtt megkapta a H1N1 elleni védőoltást.

Kedden egy H1N1-vírus miatt kezelt csecsemő is elhunyt Szegeden - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az MTI-vel.

Az Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi Osztálya legutóbbi, még december 23-án közölt adatai szerint a H1N1-fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 45.

Hétfőn egy krónikus betegségben szenvedő, a H1N1 vírus miatt is kezelt idős nő halt meg Szegeden, így a mostani két vasi esettel együtt már 49 a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma.

Az ünnepek alatt csaknem száz embert kellett kórházba vinni újinfluenza miatt, december 25-én és 26-án összesen 94-en kerültek kórházba, közülük tizenegyen szorultak gépi lélegeztetésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását