2024. május 8. - Mihály

Benézte a Fidesz?

A "szegénység éve" program európai kampány, az unió valamennyi tagállamában megrendezik - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a Fidesz helyettes szóvivőjének kampányköltséget bíráló szavaira reagálva.
2009. december 30. szerda 14:31 - HírExtra
Korózs Lajos hangsúlyozta: ez egy európai év, az Európai Unió döntött úgy tavaly, hogy 2010-et a szegénység elleni kampánynak szenteli. Az államtitkár, aki a sajtótájékoztatón többször is "hülyeségnek" nevezte Cser-Palkovics András szavait, hozzátette: a kampány bonyolító cége egy Brüsszelben akkreditált cég, amelynek van egy magyar vállalata, ők szervezik a kampányt.

Közlése szerint a kampány arról szól, hogy a szegénységet nem kell elfogadni, az ellen mindenkinek tennie kell. Kiemelte, hogy a maga területén mindenkinek van dolga: a politikusnak, a gazdaság szereplőjének és a civil szervezeteknek is. Hozzátette: minden tagállamnak indítania kell egy kampányt, amelynek - az óriásplakáttól kezdve a konferencián keresztül a tömegrendezvényekig - több eleme van.

"Itt nem mérlegelésről van szó, rendeznie kell" a tagállamnak ilyen kampányt - szögezte le Korózs Lajos. Hozzáfűzte, hogy az Európai Unió a tagállamok lélekszámának megfelelő kvótát biztosít, ez Magyarország esetében 80 millió forintnak megfelelő eurót jelent. A tagállamoknak ehhez hozzá kell tenniük a saját részüket, gyakorlatilag 50 százalékban finanszírozzák a tagállamok a kampányt - mondta.

"Jobban tette volna Cser-Palkovics András, hogy ha előbb tájékozódik és akkor meg fogja tudni, hogy miről is van szó" - fogalmazott az államtitkár.

A Fidesz helyettes szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy kétszázezer adag meleg ételt oszthattak volna szét a hajléktalanok között abból a pénzből, amit a szociális minisztérium a "szegénység éve" program ügyében "saját maga fényezésére" költ.

Cser-Palkovics András közleményében "pofátlanságnak" nevezte, hogy a kormány 47 millió forintot költ kormányzati kommunikációra, miközben a hajléktalanszállók telítettsége Korózs Lajos államtitkár szerint is sok helyen 100 százalék feletti és sorok kígyóznak az ingyen ételt osztó sátrak előtt.

A Fidesz úgy látja, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormány semmibe veszi az embereket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását