2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kasszasiker az Avatar

Észak-amerikai jegybevétele tíz nap után már 212 millió dollár (40 milliárd forint) fölött jár, s az elemzők szerint James Cameron Avatar című filmje a legjobb úton halad, hogy a világszerte számolt összbevétele átlépje az egymilliárd dollárt.
2009. december 29. kedd 07:22 - HírExtra
A hétvégi kassza újabb nagyszerű karácsonyi ajándékot tartogatott a már amúgy is elégedett - éves bevételével 10 milliárd dollár fölé került - Hollywoodnak: az észak-amerikai mozinézők 278 millió dolláros (53 milliárd forint) rekordösszeget hagytak a jegypénztáraknál. Ezzel megdőlt A sötét lovag 2008 júliusi bemutatásának legendás hétvégi csúcsa, amikor 253 millió dollárért moziztak az amerikaiak.

A Titanic rendezőjének jövőben játszódó fantáziafilmje, az Avatar második hétvégéjén is 75 millió dollárt (14 milliárd forint) szedett be az észak-amerikai jegypénztáraknál. A 3D-ben készült meseszerű, de komoly erkölcsi tanulságokat is hordozó produkció csak az IMAX mozikban nyolcmillió dollár fölött keresett.

Bert Livingston, a szuperprodukciót gyártó 20th Century Fox forgalmazási igazgatója lelkesen tett ígéretet arra, hogy egyelőre nem veszik le a moziműsorról, bár szerényen elismerte, hogy a filmszínházakban erős versenytársai vannak a filmnek.

Guy Ritchie is vidáman ünnepelhet: a brit rendező új thrillere, a Sherlock Holmes (Robert Downey jr.-ral a címszerepben) a hétvégi bevételi lista második helyezettje lett ugyan, ám több mint 65 millió dolláros (12 milliárd forint) jegyeladással. Így a szakértők máris a folytatást emlegetik.

A harmadik helyet az Alvin és a mókusok folytatása foglalta el 50 millió dollárt (9,5 milliárd forint) átlépő bevételével. Meryl Streep és Alec Baldwin vígjátéka, az Egyszerűen bonyolult 22,1 milliót (4,2 milliárd forint) keresett, az ötödik helyre pedig George Clooney Egek ura című filmje került 11,8 millió dollárral (2,2 milliárd forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását