2024. május 19. - Ivó, Milán

A Goldman Sachs főnöke az év embere

Lloyd Blankfeint, a Goldman Sachs bankcsoport elnök-vezérigazgatóját választotta az év személyiségévé a Financial Times.
2009. december 25. péntek 08:10 - HírExtra
A londoni gazdasági napilap csütörtöki indoklása szerint az 55 éves Blankfein avatott kézzel irányította bankját a pénzügyi válság idején. A GS első embere helyesen jósolta meg azt is, hogy a globális befektetési bankok - kormányzati segítséggel - túl fogják élni a felfordulást, és a szabályozó hatóságok nem bontják le a szektort - áll a Financial Times elemzésében.

A lap szerint Blankfein vezetése alatt a Goldman Sachs nem csupán jobban navigált a pénzügyi válság viharában, mint a Wall Street többi cége, de egyenesen rekorderedményre számíthat, és összesen akár 23 milliárd dollárnyi prémiumot is szétoszthat csaknem 32 ezer alkalmazottja között.

A Financial Times felidézi: a Goldman Sachs vezetője nemrégiben azzal verte vissza az ágazatot érő bírálatokat, hogy kijelentette: a cég Isten munkáját végzi el. Blankfein ezt a The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lapnak mondta a múlt hónapban. A GS vezetője kijelentette: nem elítélendő, hanem üdvözlendő fejlemény, hogy a nagybankok ismét jelentős haszonnal működnek, és képesek nagy összegű jutalmakat fizetni alkalmazottaiknak, mivel ez azt jelzi, hogy a világgazdaságban megindult a kilábalás.

A Goldman Sachs hatalmas súllyal van jelen a londoni Cityben is, és a londoni pénzügyi központ messze legnagyobb haszonnal működő befektetési bankja. Az 5500 londoni alkalmazott mindegyikére évente átlagosan 181 ezer font (54 millió forint) eredmény jutott 2000 és 2008 között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását