2024. június 1. - Tünde

Három londoni repülőtér zárva a havazás miatt

Három londoni repülőteret is lezártak az intenzív havazás miatt hétfőn este; a zárlat több budapesti járatot is érintett.
2009. december 22. kedd 07:15 - HírExtra
Az igen keményre fordult tél miatt az országot jelenleg meglehetősen nehéz elhagyni bármilyen közlekedési eszközzel. Hétfő este Londonban és környékén kezdődött erős havazás, és a pályák csúszásmentesítése végett lezárták a brit fővárost kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül Gatwicket, Lutont és a Cityt. Heathrow és Stansted továbbra is fogadott és indított járatokat, de szintén jelentős késésekkel. Napközben a sűrű havazás miatt órákra lezárták a manchesteri repülőteret is.

A lezárt három londoni légikikötő közül Lutonra és Gatwickre közlekednek járatok Budapestről, és a zárlat miatt ezek is órákat késtek. Az easyJet légitársaság kora esti járata például, amely helyi idő szerint fél hatkor érkezett volna Ferihegyről Lutonra, 21 órára volt kiírva a Londontól északra fekvő repülőtér járatinformációs listáján.

A Malév esti járatát, amely Gatwickre közlekedik, és a menetrend szerint hat óra után szállt volna le, háromnegyed nyolcra jelezte a brit fővárostól délre eső légikikötő járatinformációja.

Mindemellett továbbra sem jártak hétfőn a Eurostar szuperexpresszek, amelyek Londont kötik össze franciaországi és belgiumi célállomásokkal. Az óránként 300 kilométeres sebességgel közlekedő vonatok közül a hétvégén egyszerre öt romlott el a Csatorna-alagútban, és összesen több mint kétezer utas töltött 12-16 órát a mélyben. A vonatok elektronikai berendezéseit a rendkívül hideg, havas külső időjárás és az alagút belsejének meleg, párás levegője közti különbség tette tönkre.

A Eurostar keddtől fokozatosan tervezi újraindítani a szerelvényeket, az időközben elkezdett szerkezeti módosítások ütemének függvényében.

Hétfőn a két part között autókat és buszokat szállító Le Shuttle vonatok forgalmában is jelentős fennakadás volt, az e szerelvényekkel átkelni kívánók hatalmas tömege miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását