2024. május 2. - Zsigmond

Végső hajrában a Sátoraljaújhelyi Kalandpark

A Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely történetének - volumenében, és jelentőségében is - legnagyobb idegenforgalmi beruházása, amelynek egyes részeit hétfőn adták át.
2009. december 21. hétfő 21:01 - HírExtra
A térség turisztikai vonzerejét a Tokaj-hegyaljai borvidék mellett mindig is az érintetlen természeti környezet és a kiemelkedő kulturális, történelmi értékek jelentették - mondta az MTI-nek Szamosvölgyi Péter polgármester (Fidesz).

A zempléni város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása négy teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magában. A sátoraljaújhelyi Magas-hegyen gazdag téli-nyári sportcentrum kialakításának első ütemét, a téli-nyári bobpályát még júliusban adták át, hétfőn pedig a központi épületet, a téli-nyári sípályát, valamint a TUBBY-t, azaz a Hó-fánk-csúszdapályát és a kalandtúraparkot vehették használatba az érdeklődők.

A turisztikai attrakció fejlesztései között az egyik legfontosabb a téli-nyári bobpálya volt: 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb pályája nyílt meg - még júliusban - Sátoraljaújhelyen, amelyet azóta több tízezren látogattak meg. A Kalandpark beruházásának teljes befejezése 2010 májusában várható - tette hozzá a polgármester.

Arról is beszámolt, hogy az átadott sípálya technikai jellemzői szerint a 9300 négyzetméter lefedés lehetővé teszi a négyévszakos sízést, ugyanis olyan speciális műanyag borítást kapott a pálya, amely a legkorszerűbb típusok közzé sorolandó.
Hó hiányában országos bajnokságokat, diákolimpiákat, mozgássérültek bajnokságát is lehet majd ezentúl Sátoraljaújhelyen szervezni - fejtette ki.

Mint mondta, a már említett anyagon egy zárt, 200 méteres kanyargós, úgynevezett "TUBBY" pályán is lecsúszhatnak ezentúl az érdeklődők. A csúszda használata semmilyen tudást nem igényel, és teljesen biztonságos. A csúszást követően a gyerekek feljutását "varázsszőnyeg" típusú felvonó könnyíti.

Hozzátette: az infrastrukturális beruházásokat tekintve a Sportcentrumot egy több mint 3 kilométeres teljesen új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni. Az autóval érkezőket egy újjáépített, kibővített 60 gépjármű részére kényelmes parkolóhely várja. Mindemellett az érdeklődőket egy 15 állomást magába foglaló tanösvényrendszer is várja tavasztól, amely Zemplén csodálatos növény- és állatvilágát, geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni, akár komplex tanóracsomagok keretében is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását