2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bizonytalanná lett beruházások

Bizonytalanná válhat több budapesti presztízsberuházás sorsa, miután több hitelkeret esetében is eredménytelennek nyilvánítottak egy közbeszerzési eljárást - tudta meg a Magyar Nemzet.
2009. december 18. péntek 09:52 - HírExtra
A lap pénteki száma szerint Demszky Gábor főpolgármester az igényelt, összesen 17,5 milliárdos hitelszerződés helyett egyelőre mindössze 2,8 milliárdos banki kölcsönhöz juthat hozzá. A Magyar Nemzet úgy értesült, a kilenc, hitelkeretre kiírt feladat közül mindössze három esetében hirdettek győztest, hat esetben még ajánlatot sem nyújtottak be a pénzintézetek.

Az Erste Bank az idei útfelújításokra (1,801 milliárd), az OTP Bank az Erzsébet híd díszkivilágítására és egy átmeneti gyermekotthon rekonstrukciójára (517,7 millió), míg a Raiffeisen Bank a Budapest szíve program I. szakaszára (525,3 millió) biztosítja a hitelkeretet. Többek között nem jelentkezett egyetlen bank sem, amely önrészt biztosított volna a Szabadság híd felújítására kifizetett saját forrás kiváltására, a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciójára, a rákoskeresztúri buszkorridor és a csepeli gerincút első szakaszának építéséhez.

A lapnak Böszörményi Péter, a Városfejlesztési, Gazdálkodási és Szociálpolitikai Főpolgármester-helyettesi Iroda sajtóreferense elmondta, a le nem szerződött hitelkereteket az infrastruktúrafejlesztési hitelprogram II-es ütemének segítségével biztosítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását