2024. április 19. - Emma

Tokio az elrabolt japánokért

Japán hat hónappal meghosszabítja az Észak-Koreával szemben hozott gazdasági és politikai szankcióit, hogy ezzel kényszerítse Phenjant a 70-80-as években elrabolt japán állampolgárok szabadon engedésére.
2007. október 9. kedd 08:54 - Hírextra
A tokiói kormány hétfői döntésének értelmében április közepéig érvényben maradnak majd az Észak-Korea ellen, egy éve hozott gazdasági szankciók. A határozatot még jóvá kell hagynia a japán parlamentnek, de az ellenzék máris jelezte, feltétel nélkül támogatni fogja a döntést.

Az érvényben maradt szankciók szerint Tokió nem folytat kereskedelmet Észak-Koreával, korlátozzák a két ország közötti pénzmozgásokat és a kommunista ország hajói nem használhatják Japán kikötőit.

Tokió azzal vádolja az atombombát kifejlesztő kommunista rezsimet, hogy évtizedeken át japán állampolgárokat raboltatott el világszerte. Feltételezések szerint a japánokat arra kényszerítették, hogy segítsenek felkészülni a hazájuk ellen kémkedő koreai ügynököknek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását