2024. május 16. - Mózes, Botond

Tarlós: a közgyűlési kutyakomédiában nem veszünk részt

Ha Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester jövő hét elejére összehív egy rendkívüli fővárosi közgyűlési ülést, azon a Fidesz-KDNP részt vesz, a mostani "kutyakomédiában" viszont nem.
2009. december 17. csütörtök 17:45 - HírExtra
Tarlós István a nap folyamán korábban az MTI-nek azt mondta: az MSZP kiszámíthatatlansága miatt nem vesznek részt a délutáni közgyűlési ülésen.
A délutáni budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz-frakcióvezető közölte: nem hajlandók két napig arra várni "vigyázzállásban a Városházán, hogy az MSZP-SZDSZ virtuálisan felbomlott koalíció mikor fejezi be a marakodást, mikor tud megegyezni a koncon, mikor találnak ki a szocialisták újabb tömény hazugságokat, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant. Ebben a cirkuszban nem veszünk részt".

Az ügy előzménye, hogy szerda este megszakadt a Fővárosi Közgyűlés kétnapos ülésének első ülésnapja, Steiner Pál szocialista frakcióvezető ugyanis bejelentette, nem kívánnak részt venni a további munkában. Szerda estéhez hasonlóan az MSZP csütörtök délelőtt is ugyanezt az álláspontot képviselte, és így a közgyűlés - miután több ellenzéki is távol maradt - határozatképtelenség miatt nem tudta megkezdeni munkáját.

Később az MSZP közölte: csak abban az esetben térnek vissza a Fővárosi Közgyűlésbe, ha Demszky Gábor érdemi tárgyalási ajánlatot tesz, korrektül együttműködik, és helyreállítja az adott szó becsületét.

Néhány órával ezután a főpolgármester bejelentette: 15 órakor folytatódik a Fővárosi Közgyűlés ülése, és részt vesz rajta az MSZP frakciója is. Tarlós István azonban azt mondta az MTI-nek, az MSZP kiszámíthatatlansága miatt nem vesznek részt a délutáni közgyűlési ülésen.

Tarlós István a történtekkel összefüggésben délután a Képviselői Irodaházban tartott tájékoztatóján úgy fogalmazott: vásári kofák szintjén marakodik az MSZP és az SZDSZ a közpénzeken.

Az egész szerdai-csütörtöki vitát kiváltó egészségügyi modellel kapcsolatban a politikus azt mondta: ebből egyetlen fillér nem jutna a betegeknek vagy az egészségügyi dolgozóknak, hiszen ez megint egy "széles körű tanulmány, amivel, mint tudjuk, a BKV-nál már tele van a padlás".

(Az MSZP-s Horváth Csaba szerda este azt mondta, a Fidesz és az SZDSZ akadályozza a fővárosi egészségügy rendbetételét, ezért függesztette fel az MSZP a Fővárosi Közgyűlésben való részvételét.)

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz-KDNP meddig nem vesz részt a közgyűlés ülésein, Tarlós István úgy reagált: ez nagyon rossz kérdés, ugyanis ők részt vettek, és részt is vettek volna, az MSZP azonban majdnem 24 órája bojkottálja a testületet. "Meddig kellene sorban állnunk, és arra várni, hogy a szocialisták befejezik a sértett alkudozásokat?" - kérdezte a frakcióvezető.

Tarlós István kérdésre hangsúlyozta: ők nem kötnek semmilyen paktumot a Fővárosi Közgyűlésben, nem adnak főpolgármester-helyettest, nem lépnek koalícióra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását